In timp ce noi doar putem visa la cresterea dovlecilor in spatiu, de acum va trebui sa ne multumim cu bile strivite, vartejuri de gaze, hidrogen si heliu. Potrivit Inverse, NASA a anuntat ca a descoperit un petic de "stele-dovleac"- care se rotesc foarte repede.

Aceste 18 stele-dovleac sunt considerate a fi ceea ce rezulta din combinatia a doua stele "soare". Ele produc raze X intr-o cantitate de 100 de ori mai mare decat cea produsa de Soare si realizeaza o rotatie in doar cateva zile, in timp ce, in cazul Soarelui, dureaza aproape o luna. Potrivit reprezentantilor NASA, "cea mai mare" stea-dovleac este KSw71- un gigant portocaliu, care este de 10 ori mai mare decat Soarele si "produce o emisie de raze X de 4.000 de ori mai mare decat acesta".

Stelele-dovleac au fost descoperite ca o parte a misiunilor agentiei "Kepler and Swift". Cercetatorii au folosit raze X, telescoape optice si o nava spatiala robotica, pentru a supraveghea o arie de pe campul Kepler (scopul misiunii Kepler este de a explora si de a analiza galaxia Calea Lactee). Echipa a pornit la vanatoare de raze X si galaxii active si au descoperit aceste 18 stele- dar ei anticipeaza ca ar mai exista cel putin inca 160.

Numarul estimat este cu 506 mai mic decat numarul ideal al Halloween-ului, iar descoperirea este inca considerata plina de suspiciuni.