Directorul SpaceX, Elon Musk, a anuntat luni noaptea ca doua persoane au platit pentru o misiune privata de orbitare a Lunii, care ar urma sa aiba loc anul viitor cu racheta netestata Falcon Heavy. Musk nu a precizat numele celor doua persoane care vor participa la aceasta misiune lunara si nici cat au platit pentru a zbura alaturi de compania spatiala SpaceX, insa ultima misiune lunara cu echipaj uman a avut loc in 1972, transmite The Guardian.

Lansarea rachetei Falcon a Space XFoto: Captura YouTube

De asemenea, directorul companiei spaţiale private a precizat că cei doi indivizi se cunosc între ei şi sunt extrem de determinaţi să zboare, potrivit News.ro.

Cei doi indivizi care vor participa la misiunea lunară vor începe în curând să primească antrenament şi vor trebui să promoveze mai multe teste medicale şi de aptitudini fizice.

Elon Musk a explicat că misiunea de orbitare ar urma să dureze aproximativ o săptămână, iar racheta se va apropia extrem de mult, dar fără să aterizeze pe suprafaţa Lunii, înainte să se întoarcă pe Pământ.

Potrivit primelor informaţii, zborul îi va duce pe cei doi pasageri la o distanţă de aproximativ 483.000-623.000 kilometri de Pământ.

Dacă SpaceX reuşeşte să lanseze această misiune lunară înainte de NASA, atunci putem să vorbim despre prima misiune lunară cu echipaj uman din ultimii 45 de ani, care va depăşi cu mult cei 400.000 de kilometri parcuşi în 1970 de astronauţii misiunii Apollo 13.

Ultima misiune lunară cu echipaj uman a avut loc în 1972, fiind vorba de de Apollo 17.

SpaceX a precizat că cei doi pasageri au plătit deja un avans considerabil pentru misiunea lunară, iar costul final va fi comparabil cu trimiterea unor astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională.

NASA plăteşte în acest moment până la 70 de milioane de persoană agenţiei spaţiale Roscosmos, pentru a transporta astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională.