80 de succese consecutive pentru Ariane 5

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 4 iulie 2017, 1:13 Science - Spatiul

Ariane
Foto: SpaceAlliance
Arianespace a realizat a patra lansare Ariane 5 a anului, una aniversara: al 80 lea succes consecutiv din cele 94 de zboruri executate de racheta europeana, care bifeaza 160 de sateliti ridicati pe orbita si aproape 15 ani de zboruri neintrerupte, trei sferturi din ele in orbite GTO, cu sateliti de telecomunicatie.

Lansarea de ieri, cu indicativul VA238, nu a facut exceptie de la scenariul clasic, varianta cea mai puternica, ECA, fiind folosita pentru plasarea simultana intr-o traiectorie 250 km x 35786 km x 3 grade inclinatie, dupa 42 de minute, a doi sateliti, a caror masa cumulata a ajuns la 10.1 tone: Hellas Sat 3-Inmarsat S EAN si GSAT 17.

Numaratoarea inversa a fost oprita timp de 16 minute pentru a putea finaliza procedura de verificare, astfel ca ora de lansare a fost in final 21:15 UTC in loc de 20:59 UTC, atunci cand se deschidea teoretic fereastra de zbor, insa in rest nu au fost probleme, injectia orbitala a fost corecta, la fel ca si separarea celor doi sateliti.

O incurajare pentru inginerii din Guiana Franceza care au fost nevoiti sa lucreze la intensitate maxima in ultimele doua luni, cand, dupa reluarea activitatilor ce fusesera paralizate de greva generala din Kourou, au fost realizate patru lansari (trei Ariane 5 si una Soyuz), potrivit Space Alliance.

895 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version