O eclipsa partiala de Luna va avea loc luni si va fi vizibila timp de aproximativ doua ore, iar la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, care va fi deschis intre orele 21.00 si miezul noptii, vor putea fi vazute si planetele Jupiter si Saturn, anunta News.ro.

Eclipsa va avea maximul la ora 21.20, cand partea de jos a discului selenar va capata o culoare portocalie-rosiatica.

Fenomenul va incepe la ora 18.49, cand Luna inca nu a rasarit. Luna va intra in penumbra Pamantului la ora 20.22, cand rasare dinspre orizontul est-sud-est. Din acest moment, eclipsa va putea fi observata si din Romania.

Luna va iesi din penumbra Pamantului la ora 22.18, iar eclipsa se va incheia la 23.51.

Potrivit astro-urseanu.ro, urmatoarea eclipsa totala de luna va avea loc pe 31 ianuarie 2018, insa in Romania va fi vizibila partial - ultima ora.

Dumitru Ciprian Vintdevara, muzeograf la Observatorul Astronomic din Barlad, a declarat pentru Agerpres ca, din Romania, aceasta eclipsa partiala poate fi observata chiar la inceputul ei, maximumul fenomenului producandu-se la ora 21.20. Magnitudinea eclipsei va fi 0.252, cu o acoperire la faza maxima de 25.2%.

"Cu prilejul acestui fenomen astronomic, Observatorul Astronomic al Muzeului "Vasile Parvan" din Barlad va organiza mai multe activitati cu scopul popularizarii si promovarii astronomiei in randul publicului. In seara zilei de 7 august, la ora 19.00, va invitam la sediul Observatorului Astronomic la o prezentare publica, unde o sa vorbim despre eclipsele de Luna. Intre orele 20.30 - 23.30, o sa organizam observatii astronomice in strada, in zona parcului "Victor Ion Popa". In acelasi timp, cu ajutorul telescopului principal, de la sediul Observatorului Astronomic, o sa transmitem live eclipsa partiala de Luna, pe Internet", a aratat Dumitru Ciprian Vintdevara.