Un sistem de lansare spatial, mai puternic decat oricare altul din zilele noastre, este programat marti pentru lansare, informeazaNPR.Falcon Heavy este cel mai recent progres al companiei SpaceX si reprezinta un pas inainte pentru planurile companiei de a trimite oameni pe Marte.

Falcon HeavyFoto: Flickr

Nu doar ca Falcon Heavy va putea transporta de doua ori mai multa incarcatura pe orbita decat cel mai puternic competitor al sau - Delta IV Heavy- dar va face acest lucru cu costuri mult mai mici.

Banii investiti in producerea vehicului spatial de lansare se ridica la aproximativ 90 de milioane de dolari, informeaza John Holst, analist al Space Foundation. Potrivit acestuia, compania a realizat 18 lansari in decursul anului 2017, "acaparand aproape 20% din piata globala".

"Aceasta este cu adevarat o racheta imensa", a declarat Elon Musk, fondatorul companiei, in 2011, mentionand ca designul vehiculului spatial va permite transportul unei cantitati mai mari decat un Boeing 737, complet incarcat cu pasageri, bagaje si combustibil.

Aceasta realizare reprezinta un progres semnificativ pentru companie, racheta dispunand de o incarcatura utila mai mare decat a oricarui alt vehicul din istorie, fiind depasita la cifre doar de Saturn V, racheta utilizata de NASA in cadrul programelor Apollo si Skylab.