A doua misiune lunara a Indiei a fost lansata pe 22 iulie de la Satish Dhawan Space Center. Dupa o intarziere substantiala cauzata de provocarile tehnice din timpul proiectarii si constructiei, apoi o amanare de ultim moment care le-a dat inginerilor ocazia sa inlocuiasca niste echipamente ale lansatorului, Chandrayaan 2, chiar daca a ratat aniversarea a 50 de ani de la prima aselenizare, a ajuns cu bine in spatiu la bordul rachetei mari GSLV Mk 3, potrivit Space Alliance.

Imagini de pe Luna preluate de Chandrayaan-1Foto: Isro.org

Beneficiind de serviciile acesteia, mult mai performanta fata de PSLV cu ajutorul careia India lansase prima sa misiune lunara, Chandrayaan 2 a tintit un zbor scurt de numai 974 de secunde si o injectie intr-o traiectorie 170 km x 39120 km x 21.4 grade, cu o viteza la separare de 10.3 km/s.

In final, datorita unei manevre mai ample a treptei superioare apogeul a crescut cu aproximativ 6000 km si s-a ajuns la 173 km x 44733 km x 21.4 grade inclinatie fata de Ecuator. Aceasta va diminua partial efortul transferului de la Pamant la Luna si va compensa penalizarea primita la lansare, cand datorita amanarii, alinierea orbitala nu a fost cea ideala (trecandu-se de la un scenariu de transfer de 17 zile, la unul de 23 de zile).