​NASA a confirmat faptul că este în discuții cu Tom Cruise pentru un film artistic care să fie realizat la bordul Stației Spațiale Internaționale. Nu se știu alte detalii, dar nu este prima oară când se discută despre un film artistic în spațiu. Filme documentare au mai fost realizate, dar un film artistic este mai complicat. Stația spațială este plasată pe orbită la o altitudine ce variază între 319 km și 346 km și poate fi văzută cu ochiul liber și de pe Terra.

In interiorul Statiei Spatiale InternationaleFoto: NASA

Directorul NASA, Jim Bridenstine, a spus că a avut discuții cu Tom Cruise, actorul celebru pentru filme precum Top Gun și Mission: Impossible. NASA a spus că va da în viitor detalii mai multe.

Deadline, o publicație de la Hollywood, a scris luni despre posibilitatea realizării unui film în spațiu, adăugând că va fi vorba de un film de acțiune, dar nu în continuarea seriei Mission: Impossible, relatează New York Times.

NASA caută de ceva timp modalități de a deschide Stația Spațială Internațională unor parteneriate comerciale, dincolo de cele de cercetare în domeniul medical și de testare a unor noi materiale. Se discută și de turism spațial, la prețuri ”astronomice”, dar nu multe s-au realizat în acest sens.

Stația Spațială Internațională a fost lansată în 1998 și a fost construită pentru studierea efectelor microgravitației și a menținerii vieții în spațiu și ca platformă de observație astronomică și a Pământului.