Lansarea planificată sâmbătă cu o rachetă SpaceX a trei astronauți NASA și a unui astronaut japonez către Stația Spațială Internațională (ISS) a fost amânată de sâmbătă până duminică din cauza vântului, a declarat șeful NASA, potrivit AFP.

Crew DragonFoto: Flickr

Jim Bridenstine a anunțat că lansarea este programată acum pentru duminică seară de la Kennedy Space Center din Florida, în loc de sâmbătă.

Echipajul este format din americanii Michael Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker și japonezul Soichi Noguchi. Andocarea cu ISS este programată pentru marți dimineață.

Aceasta este prima misiune „operațională” de șase luni lansată de SpaceX, care marchează reluarea zborurilor spațiale umane din Statele Unite în luna mai, după nouă ani de întrerupere și dependență de Rusia.

NASA a certificat oficial capsula Crew Dragon dezvoltată de SpaceX pentru transportul astronauților săi în zboruri regulate, considerând-o sigură.

SpaceX, o companie fondată de antreprenorul Elon Musk, a finalizat anterior cu succes o misiune demonstrativă din mai până în august, doi astronauți fiind transportați la ISS apoi aduși pe Pământ fără incidente.