SpaceShipTwo, avionul spaţial suborbital construit de Virgin Galactic, a trebuit să îşi întrerupă sâmbătă un zbor de testare şi să revină pe Terra alături de cei doi piloţi ai săi din cauza unei probleme tehnice, a anunţat compania producătoare pe contul său de Twitter, informează AFP, preluată de Agerpres.

Zbor de testare a motorului SpaceShipTwoFoto: Captura Youtube.com

"Secvenţa de aprindere a motorului-rachetă nu s-a finalizat", au explicat reprezentanţii companiei Virgin Galactic, specializată în turismul spaţial, care au precizat apoi că atât vehiculul, cât şi echipajul "sunt în mare formă".

SpaceShipTwo a decolat de la baza Spaceport America din New Mexico, la ora 15:24 GMT. Însă cei doi piloţi ai săi au trebuit să întrerupă zborul şi să revină la acea bază după un zbor care a durat puţin mai mult de o oră, aterizând la 16:45 GMT, potrivit contului de Twitter al companiei producătoare.

"Avem mai multe motoare care sunt pregătite aici, la Spaceport America. Vom verifica vehiculul spaţial şi vom repeta acest zbor în curând", au precizat managerii de la Virgin Galactic.

Compania înfiinţată de magnatul Richard Branson doreşte să trimită pasageri pe orbita Pământului, dispuşi să plătească sute de mii de dolari, pentru a pluti câteva minute în condiţii de imponderabilitate, la limita atmosferei cu spaţiul.

SpaceShipTwo urmează să trimită primii turişti în spaţiu în anul 2021, iar 600 de persoane au achiziţionat deja bilete pentru un astfel de zbor, contra sumei de 250.000 de dolari.