Documentele „Black Vault” acoperă de toate de la explozii misterioase în Rusia la informări despre OZN-uri primite de înalți oficiali guvernamentali, relatează Space.com.

Site-ul Black VaultFoto: Captura ecran

Documente guvernamentale din peste trei decenii pot fi acum consultate online și descărcate, mulțumită eforturilor unor căutători ai adevărului perseverenți.

Baza de date conține peste 2.700 de documente legate de OZN-uri desecretizate de CIA din anii 1980 (guvernul Statelor Unite le mai numește și FZN-uri de la „fenomene zburătoare neidentificate).

Potrivit Black Vault, o bază de date online ce găzduiește o colecție impresionantă de documente despre OZN-uri, documentele au fost obținute în urma unui lung șir de cereri privind liberul acces la informațiile de interes public (Freedom of Information Act) depuse secolul trecut.

De-a lungul timpului s-au strâns atât de multe cereri încât CIA a creat un CD-ROM cu documentele desecretizate, cunoscut drept „Colecția OZN”.

În vara lui 2020 CD-ROM-ul a fost cumpărat de John Greenwald Jr., creatorul Black Vault, iar acesta a terminat recent încărcarea în format PDF a tuturor documentelor de pe CD pe website-ul său.

Toate acestea sunt disponibile liber pe site-ul Black Vault.

Documentele acoperă zeci de incidente de la informări primite personal de înalți oficiali americani la descrierea unei explozii misterioase dintr-un mic oraș rusesc.

„Deși CIA pretinde că aceasta este 'întreaga' lor colecție de documente (declasificate), s-ar putea ca acest lucru să nu poată fi verificat în totalitate”, notează Greenwald pe website.

„Cercetările realizate de Black Vault vor continua pentru a vedea dacă documente suplimentare rămân a fi descoperite în posesia CIA”, adaugă acesta.

Deși noile documente nu sunt deloc de neglijat, ele sunt doar o fracțiune infimă din baza de date enormă a Black Vault care conține peste 2,2 milioane de pagini de materiale legate de obiecte zburătoare neidentificate.

Greenwald a terminat încărcarea documentelor cu câteva luni înainte ca oficiali ai Departamentului de apărare american și serviciilor de informații ale SUA să fie audiați de Congres cu privire la OZN-uri.

Directorul comunității de informații a SUA și ministrul apărării vor avea la dispoziție mai puțin de șase luni pentru a pune la dispoziția comisiilor parlamentare pentru securitate și forțe armate un raport declasificat despre „fenomene aeriene neidentificate”.

Prevederea a fost inclusă în secțiunea privind serviciile de informații a pachetului de salvare economică în valoare de 2,3 trilioane de dolari semnat de președintele Donald Trump la finalul anului trecut.

Pe același subiect: