După zborul spațial al britanicului Richard Branson de săptămâna trecută, fondatorul Amazon și cel mai bogat om al planetei, Jeff Bezos, se pregătește să se alăture și el pe 20 iulie listei de miliardari care au ajuns în spațiu, anunță Forbes.

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lumeFoto: Blue Origin/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

După 15 zboruri-test, cel programat mâine va fi primul care va avea oameni în interiorul capsulei din vârful rachetei New Shepard a Blue Origin, compania aerospațială a lui Bezos.

Uite ce trebuie să știi despre zborul lui Jeff Bezos în spațiu.

Când merge Jeff Bezos în spațiu?

Fondatorul Amazon va părăsi atmosfera Pământului marți, 20 iulie, într-un zbor care va dura 11 minute de la lansare la aterizare.

Data nu este aleasă întâmplător, Bezos îndreptându-se spre spațiu la exact 52 de ani după ce astronauții americani Neil Armstrong și Buzz Aldrin au devenit primii oameni care pășeau pe lună în timpul misiunii Apollo 11.

Deși ora de lansare ar putea să fie modificată din cauza vremii sau a unor eventuale probleme tehnice, zborul New Shepard este plănuit să aibă loc de la ora 16:00, ora României.

Unde poți vedea lansarea?

Aceasta va fi transmisă live pe site-ul Blue Origin și pe canalul de Youtube al companiei, Hotnews.ro urmând să difuzeze în timp real înregistrarea.

Transmisiunea va începe cu 90 de minute înainte de ora planificată a lansării, deci la 14:30, ora României.

Cine merge cu Jeff Bezos în spațiu?

Miliardarul va fi unul dintre cei 4 astronauți de la bordul capsulei Blue Origin care este complet autonomă și nu necesită un pilot.

Alături de Bezos se vor afla fratele său, Mark, Wally Funk, o aviatoare americană în vârstă de 82 de ani ce a făcut parte din grupul de femei astronaut „Mercury 13” și Olivier Daemen, care la 18 ani urmează să devină cel mai tânăr astronaut din istorie.

Funk va deveni de asemenea cea mai bătrână persoană care a ajuns vreodată în spațiu.

Citește și: