Mulți oameni își imaginează că atunci când ești în spațiu te afli într-un loc liniștit și pașnic, uitându-te contemplativ în jos înspre Pământ. Însă nu trebuie scăpat din vedere că pentru a ajunge acolo și înapoi practic trebuie să te arunci prin foc, relatează IFL Science.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astronautul ieșit la pensie Jack Fischer a distribuit pe Twitter înregistrări care arată ce se întâmplă când treci prin atmosfera Pământului, amintind urmăritorilor săi cât de de turbulentă poate fi călătoria.

„Am prins o cursă înapoi spre Pământ, mulțumită [rachetei] Soyuz, cu exact 4 ani în urmă. Unii astronauți o compară cu o serie de accidente de mașină...și eu nu i-aș contrazice”, a scris Fischer pe Twitter la începutul lunii, distribuind o înregistrare care îl arată pe el, pe astronautul Peggy Whitson și pe cosmonautul Fiodor Yurchikin înghesuiți în aeronavă în timpul întoarcerii.

Într-o altă postare Fischer a notat „m-am întors acasă din spațiu în urmă cu 4 ani și dacă v-ați întrebat vreodată cum arată când călătorești prin atmosferă - uite”, distribuind o înregistrare în care se vede reintrarea în atmosferă prin hubloul aeronavei.

Citește și: