Turiștii spațiali care orbitează în prezent Pământul la bordul unei nave spațiale SpaceX au discutat cu faimosul actor Tom Cruise din spațiu, potrivit AFP.

Membrii Inspiration4Foto: YouTube

„Rook, Nova, Hanks și Leo au vorbit astăzi cu Tom Cruise”, a fost postarea de pe contul oficial al misiunii Inspiration4.

Ei „și-au împărtășit experiența din spațiu”, a spus tweet-ul. „Maverick, poți să fii aripa noastră oricând vrei.”

Maverick este numele pilotului de elită interpretat de Tom Cruise în filmul „Top Gun”.

Anul trecut, fostul administrator al NASA sub conducerea lui Donald Trump, Jim Bridenstine, a anunțat un proiect de film, cu Tom Cruise în rolul principal, la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Cu toate acestea, nu au fost furnizate încă detalii cu privire la proiect, care ar trebui realizate în cooperare cu SpaceX.

Cei patru pasageri Inspiration4 - miliardarul Jared Isaacman și alți trei americani - au decolat miercuri seara din Florida. Misiunea este foarte specială: capsula orbitează la 575 km altitudine și cei patru membri ai echipajului se vor afla pe orbită timp de aproximativ 72 ore.

Spre comparație, Richard Branson a atins o altitudine de 85 km cu ajutorul avionului spațial, iar Jeff Bezos a ajuns la 107 km cu racheta New Shepard și în ambele cazuri au fost sub cinci minute de imponderabilitate. Stația Spațială Internațională se găsește la aproximativ 420 km altitudine, deci Inspiration4 este mult mai sus și decât aceasta.