​SpaceX a publicat un clip în care cei patru astronauți amatori care au petrecut trei zile pe orbita terestră au văzut pentru prima oară Terra prin cupola uriașă a capsulei Crew Dragon. Primii patru turişti spaţiali ai capsulei SpaceX au revenit pe Terra sâmbătă seară, după una dintre cele mai complicate misiuni de acest gen.

Vedere prin cupola capsulei Crew DragonFoto: SpaceX

Uriașul hublou este una dintre cele mai interesante lucruri din capsula care are și geamuri mai mici care însă nu oferă o priveliște atât de frumoasă și de cuprinzătoare.

Capsula Dragon a rezistat coborârii vertiginoase datorită scutului său termic, apoi a fost frânată de patru paraşute uriaşe. Amerizarea în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Floridei, a avut loc sâmbătă la ora prevăzută,19.06 ora locală.

O navă a companiei SpaceX a recuperat apoi capsula, înainte ca trapa să fie deschisă. Cei patru pasageri, cu zâmbete până la urechi şi fluturându-şi braţele în aer în semn de bucurie, au ieşit după aceea unul câte unul.

Cei patru astronauți amatori sunt Jared Isaacman, Hayley Arceneaux, Chris Sembroski și Sian Proctor.

Netflix a făcut un documentar în cinci episoade despre Inspiration4. Se numește “Countdown: Inspiration4 Mission to Space”, patru episoade sunt disponibile, iar al cincilea va fi postat pe 30 septembrie și va fi despre ce s-a întâmplat în spațiu.