Revenirea pe Terra a celui de-al doilea echipaj trimis de compania SpaceX la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), alcătuit din patru astronauţi, va avea loc în cele din urmă în zorii zilei de marţi, a anunţat duminică NASA, din cauza „vânturilor violente din proximitatea zonei de amerizare”.

Echipajul Crew-2 al SpaceX NASA Foto: ESA/NASA–T. Pesquet

Astronauţii care au participat la misiunea Crew-2 a companiei SpaceX vor părăsi ISS luni şi vor ateriza marţi în largul coastelor statului american Florida. Amerizarea este programată pentru 9 noiembrie la ora 03:33 GMT, a precizat NASA pe contul său de Twitter, potrivit Agerpres.

Echipajul misiunii Crew-2, alcătuit din francezul Thomas Pesquet, japonezul Akihiko Hoshide şi americanii Shane Kimbrough şi Megan McArthur, va reveni pe Terra înainte de sosirea la bordul ISS a celor patru astronauţi care participă la misiunea Crew-3 şi a căror lansare a fost amânată de mai multe ori, în special din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Astronautul francez Thomas Pesquet, în vârstă de 43 de ani, va termina astfel cea de-a doua misiune a lui pe orbită, „Alpha”. El a sosit la bordul ISS alături de colegii lui din echipajul Crew-2 în data de 24 aprilie.

La finalul misiunii lui precedente, „Proxima”, desfăşurată în perioada 2016-2017, Thomas Pesquet a aterizat în stepele din Kazahstan. Amerizarea de marţi va reprezenta astfel o premieră pentru el.