O serie de fotografii originale NASA de la misiunile Apollo a fost vândută pentru 1,16 milioane de coroane daneze (171.831 de dolari), la o licitaţie, organizată miercuri la Copenhaga, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele 74 de fotografii din timpul misiunilor Apollo 8-17, deţinute de o persoană particulară, au inclus și faimoasa imagine cu Buzz Aldrin care merge pe suprafaţa Lunii în prima aselenizare a echipajului uman din iulie 1969. Această fotografie a fost vândută pentru 52.000 de coroane (7.700 de dolari).

Fotografia cu Buzz Aldrin în costum complet de astronaut şi Neil Armstrong a apărut pe coperta revistelor National Geographic şi Life în 1969.

Prima fotografie color cu primul răsărit de Pământ văzut pentru prima dată de oameni, în timpul misiunii Apollo 8 din 1968, a avut cel mai mare preţ - 88.400 de coroane.

Fotografiile vintage NASA au fost realizate într-un număr limitat pentru studii ştiinţifice şi pentru a fi publicate în reviste internaţionale.

„Ceea ce face ca această colecţie să fie unică este mărimea ei şi faptul că nu vezi asta în fiecare zi pe piaţa mondială”, a spus directorul de vânzări de la casa Bruun Rasmussen, Kasper Nielsen.

Casa de licitaţii a afirmat că vânzătorul este un străin cu relaţii în Danemarca, dar nu a dezvăluit identitatea acestuia sau pe cea a cumpărătorilor. (Sursa: News.ro)

Fotografiile au fost evaluate între 1,3 şi 1,82 de milioane de coroane.