​SpaceX va transporta astronauți NASA către Stația Spațială Internațională în alte cinci misiuni până în 2030, iar agenția va plăti 1,4 miliarde dolari pentru aceste zboruri, a anunțat NASA. Compania lui Elon Musk duce din 2020 astronauți către SSI, cu capsula Crew Dragon.

Logo-ul NASAFoto: NASA

NASA a acordat în 2014 contracte mari celor de la SpaceX și Boeing, pentru a construi capsule cu care astronauții să poată ajunge la SSI și înapoi. SpaceX a dezvoltat capsula și a dus la bun sfârșit câteva misiuni în ultimii doi ani, în timp ce Boeing a avut probleme cu a sa capsulă CST-100 Starliner. Boeing va încerca un nou zbor de test în februarie 2023.

Valoarea contractului denumit CCtCap dintre NASA și SpaceX ajunge la 4,9 miliarde dolari. În total sunt cuprinse 14 misiuni în acest contract, ceea ce înseamnă că este acoperit aproape tot deceniul, până spre 2030.

Conform contractului mare, NASA va mai putea achiziționa noi servicii de la SpaceX, companie care a devenit primul partener privat al NASA certificat să transporte în spațiu astronauți NASA și să-i aducă pe Terra.