​Inginerii NASA au făcut în week-end mai multe reparații la sistemul de alimentare cu hidrogen și viitoarea încercare de lansare a rachetei SLS va fi pe 27 septembrie. Dacă nu se va putea atunci, o altă tentativă va fi cinci zile mai târziu.

Racheta SLS a NASAFoto: Joe Marino / UPI / Profimedia Images

Cei de la NASA trebuie mai întâi să facă un test criogenic care va consta în umplerea rezervoarelor rachetei cu combustibil, pentru a se constata dacă mai apar scurgeri și pentru a se vedea dacă presiunea pe conductele de alimentare este în limite normale.

Testul era inițial programat pe 17 septembrie, dar se va face pe 21 septembrie. Dacă totul iese bine la acest test, o încercare de lansare se va face pe 23 septembrie, într-o fereastră de 70 de minute (12.45-13.55).

O altă posibilitate ar fi pe 2 septembrie, când fereastra de lansare ar fi mai mare: 109 minute, începând cu ora 14.52.

Lansarea mai este condiționată de ceva foarte important: prelungirea certificării bateriilor sistemului pirotehnic de auto-distrugere, sistem care este activat în caz că după lansare racheta ar risca să ajungă să pună în pericol oamenii de la sol. Încă nu s-a făcut un anunț în acest sens.