Marți în jurul prânzului o eclipsă parțială de soare a fost vizibilă și din România. HotNews.ro a realizat o scurtă filmare timelapse cu eclipsa de soare așa cum s-a văzut de pe străzile din centrul Capitalei.

Eclipsa parțială de soare din 25 octombrieFoto: Hotnews

La București eclipsa a început în jurul orei 12:26 și a atins maximul la ora 13:38, moment în care discul lunii acoperea soarele în proporție de aproape 38%.

Eclipsa s-a terminat în jurul orei 14:50.

Cerul în capitală a fost doar parțial senin, cu nori trecători care nu au putut totuși acoperi complet soarele, astfel încât fenomenul a putut fi observat de pasionați.

Întreg fenomenul a putut fi observat de pe tot teritoriul țării noastre, acoperirea Soarelui fiind între 33 și 44%. Zonele în care acoperirea a fost mai mare erau cele din nord-estul țării, cu acoperire de 44%.

Această eclipsă parțială a putut fi observată din Europa, nord-estul Africii și din Asia. Maximul eclipsei s-a produs undeva prin centrul Rusiei, unde Soarele a fost acoperit în proporție de 82%.

Fenomenul a început la ora 8:58 GMT în Islanda şi se încheie în India, la 13:02 GMT, traversând Europa, Africa de Nord-Est şi Orientul Mijlociu.

VEZI ȘI: