Viata extraterestra exista insa adevarul este ascuns de catre guvernul Statelor Unite, a declarat fostul astronaut american Edgar Mitchell, potrivit CNN. El a facut aceste declaratii in timpul celei de-a cincea editii a X-Conference, dedicata celor care cred in farfurii zburatoare si in forme de viata extraterestra.

"Nu suntem singuri. In opinia mea, destinul nostru... este sa devenim parte a comunitatii planetare... Trebuie sa fim pregatiti sa ajungem dincolo de planeta noastra si dincolo de sistemul nostru solar pentru a descoperi ce se intampla cu adevarat acolo", a afirmat fostul astronaut, care a pilotat modulul lunar in timpul misiunii Apollo 14, in 1971.

Mitchell a declarat si ca a incercat sa elucideze asa-numitul "incident Roswell", locul unde s-ar fi prabusit, in 1947, o nava extraterestra, insa a fost impiedicat de catre autoritatile militare. Localnicilor "li s-a spus sa nu vorbeasca despre experienta lor de catre militari", afirma Mitchell.

"Le spun celor care nu cred: cititi cartile, studiati stiinta, incepeti sa intelegeti ceea ce se intampla. Deoarece, fara urma de indoiala, suntem vizitati", a afirmat fostul astronaut. "Universul in care locuim este mult mai minunat, captivant, complex si cuprinzator decat am fost noi in stare sa intelegm pana in acest moment".

Raspunzand afirmatiilor lui Mitchell, un purtator de cuvant al NASA a declarat ca agentia spatiala americana "nu urmareste OZN-uri. NASA nu este implicata in nicio musamalizare a vietii extraterestre pe aceasta planeta sau oriunde altundeva. Punct".

Mitchell afirma ca extraterestii ne-au contactat deja

Declaratia facuta de Mitchell la X-Conference nu este prima legata de existenta OZN-urilor. In vara trecuta, el a afirmat ca extraterestrii au contactat Pamantul de mai multe ori, insa NASA a pastrat secretul timp de 60 de ani.

Astronautul a spus atunci ca cei care au intrat in contact cu extraterestrii i-au descris pe acestia ca aratand precum sunt descrisi in cultura populara: niste fiinte "scunde, cu ochi mari, care par bizare oamenilor".

"Am fost destul de privilegiat incat sa aflu ca am fost vizitati si ca fenomenele OZN sunt reale", a spus Mitchell. "Am facut parte din cercurile militare si ale serviciilor secrete, care stiu ca, dincolo de ceea ce se cunoaste public, am fost vizitati", a adaugat acesta.