Marginea sistemului nostru solar este plina de bule magnetice, potrivit unui nou studiu NASA, informeaza Space.com. Cercetatorii au facut aceasta descoperire folosind un nou model computerizat, bazat pe informatii oferite de sondele spatiale Voyager.

Voyager 1 si 2Foto: Captura Youtube.com

Cele doua sonde, Voyager 1 si Voyager 2, ce au fost lansate in 1977, se afla acum la marginea exterioara ale sistemului nostru solar, in regiunea numita heliomanta.

Noua descoperire sugereaza ca cercetatorii vor fi nevoiti sa isi reevalueze viziunile despre marginea sistemului solar, afirma oficialii NASA.

O vedere mai detaliata a acestei regiuni este esentiala pentru a intelege procesul prin care iau nastere razele cosmice, ce constituie particule ce se deplaseaza cu o viteza foarte mare, precum si cum ajung ele in apropiere de Pamant.

Razele cosmice constituie un pericol pentru astronauti, pentru ca acestea patrund in celulele acestora si le deterioreaza ADN-ul. Atmosfera Pamantului atenueaza razele cosmice, protejand oamenii aflati pe Pamant de efectele negative ale acestora.

NASA nu a dezvaluit multe detalii despre noua descoperire, urmand sa discute despre aceasta in cadrul unei teleconferinte de presa ce va avea loc pe 9 iunie.