Un profesor de la Universitatea americana din Harvard sustine ca unii dintre primii crestini credeau ca Mantuitorul Iisus a fost casatorit. Afirmatia a fost facuta marti la Roma, la al zecelea Congres International de Studii copte, scrie publicatia "Harvard Gazette ".

Profesoara Karen King, specialista in istoria crestinismului si care preda la Harvard Divinity School, a descoperit un vechi papirus in limba copta pe care au fost scrise cuvintele: "Iisus le-a spus: sotia mea". Descoperirea readuce in discutie o tema controversata referitoare la o presupusa casatorie a lui Iisus.

"Traditia crestina a luat de la sine faptul ca Iisus nu a fost casatorit, desi nu exista dovezi istorice pentru a sustine aceasta afirmatie," a spus profesoara. "Aceasta noua teza nu dovedeste ca Iisus a fost casatorit", a explicat ea, lasand sa se inteleaga ca se poate pune acesta intrebare.

Cuvintele: "Isus le-a spus: sotia mea", sunt scrise in limba copta pe un papirus cu dimensiunile 3,8 cm pe 7,6 cm. Karen King a aratat jurnalistilor papirusul inchis intr-o carcasa de sticla.

Nu se stie de unde provine acest document, iar proprietarul lui a cerut sa ramana anonim.

In timp ce multi dintre colegii sai nu se indoiesc de autenticitatea papirusului galben-maroniu, "hotararea definitiva cu privire la veridicitatea acestui document va veni dupa o examinare mai atenta si teste privind compozitia cernelii", potrivit profesorului Karen King.