Cercetatori spanioli afirma ca au descoperit locul exact unde a fost asasinat Iulius Caesar in anul 44 inaintea lui Hristos, in Roma, scrie AFP.

"Am stiut intotdeauna ca Iulius Caesar a fost asasinat in Curia lui Pompei in 15 martie anul 44 inaintea lui Iisus Hristos, pentru ca asta ne transmit textele clasice", explica, intr-un comunicat, Antonio Monterroso, cercetator la Centrul superior de cercetari stiintifice spaniol (CSIC).

"Dar pana in prezent nu am recuperat nicio dovada materiala a acestui eveniment atat de des reprezentat in pictura istorica si in cinema", adauga el.

Antonio Monterroso si echipa sa anunta ca au descoperit o structura de ciment de circa trei metri lungime si doi inaltime, care ar fi fost creata la ordinul lui Octavian Augustus, fiul adoptiv si succesorul lui Caesar, pe locul unde acesta a fost injunghiat, in plina sedinta a Senatului, de un grup de senatori.

"Stim cu certitudine ca locul unde Iulius Caesar a prezidat aceasta sesiune a senatului si unde a cazut, injunghiat, a fost inchis cu o structura rectangulara, formata din patru pereti care delimitau o dala de ciment", explica cercetatorul spaniol.

Aceasta dala ar fi fost amplasata pe locul crimei la ordinului lui Augustus, pentru a marca evenimentul.

Aceste lucrari fac parte din studiile efectuate de echipa de cercetatori in Torre Argentina, in centrul istoric al Romei, unde se afla Curia lui Pompei.