Complicatiile survenite in urma infestarii cu virusul HIV nu mai reprezinta cauza majoritatii deceselor in Africa, iar decesele din cauza malariei au scazut, precizeazaIFL Science.

imunizareFoto: Captura YouTube

Totusi, vestile nu sunt numai bune. In ciuda faptului ca s-a produs o dezvoltare optimista, cele mai recente statistici au aratat o crestere a bolilor provocate de stilul de viata, asemanatoare cu cele pe care le putem observa in lumea occidentala.

Statisticile provin de la Organizatia Mondiala a Sanatatii.

In anul 2012, mai mult de 1.1 milioane de oameni din Africa au murit din cauza complicatiilor virusului HIV. In 2015, acest numar a scazut la aproximativ 760000, datorita cantitatilor mari de timp si bani alocate in campaniile de constientizare, schimbare a perceptiilor, contraceptie si tratamente medicamentoase.

Complicatiile survenite in urma contaminarii cu virusul HIV raman insa un real pericol si reprezinta cea de-a doua cauza a deceselor in Africa.

Cele mai multe decese sunt provocate momentan de infectiile aparatului respirator inferior, precum bronsita si pneumonia, care ucid anual peste 1 milion de africani.

Cea de-a treia cauza a deceselor in Africa este diareea (643000 decese). Topul este completat de accidentele vasculare cerebrale (451000 decese) si de cardiopatia ischemica.