Medicii sustin importanta pilulei digitale, care este la baza o pastila care contine un senzor, cu ajutorul careia medicii pot afla ce se petrece in corpul pacientilor- daca acestia respecta medicatia recomandata de ei sau nu, scrie Ubergizmo.

Pilula digitalaFoto: Flickr

Medicamentul dezvoltat de cercetatori este un antipsihotic numit Abilify si a fost aprobat de Food and Drug Administration (FDA), o agentie din SUA responsabila cu reglementarea alimentatiei, a suplimentelor dietetice, medicamentelor si a cosmeticelor.

Odata cu propunerea cercetatorilor au fost ridicate numeroase ingrijorari cu privire la respectarea intimitatii pacientilor. Din acest motiv, pacientii trebuie sa semneze un formular de consimtamant care le permite doctorilor si altor patru persoane, precum membrii familiei, sa primeasca informatii cu privire la data si ora la care ai ingerat pastilele recomandate de medic.

Potrivit doctorului William Shrank "Atunci cand pacientii nu adera la stilul de viata si la medicatia prescrise de medici, exista consecinte substantiale care afecteaza starea de sanatate a pacientului, iar acestea sunt foarte costisitoare". Potrivit New York Times, expertii au estimat ca pacientii care nu isi iau medicametele recomandate atrag costuri de aproape 100 de miliarde de dolari pe an si asta pentru ca li se agraveaza starea de sanatate si, ca urmare, necesita tratament aditional.