Consumul unei cantități mari de zahăr în timpul sarcinii ar putea afecta creierul copilului, a constatat un nou studiu, potrivitiflscience.com. Studiul este publicat în American Journal of Preventative Medicine.

HotNews.roFoto: Hotnews

Studiul s-a bazat pe analizarea datelor a peste 1.000 de femei gravide și copiii acestora, ca parte a proiectului Viva. Au fost evaluate abilitățile cognitive ale copiilor, pentru a determina efectele pe care zahărul consumat de mame în timpul sarcinii îl are asupra lor.

Astfel, consumul unor cantități mari de zahăr a fost asociat cu abilități cognitive mai slabe în cazul copiilor.

Mai mult, consumul de suc dietetic a fost, de asemenea, asociat cu efecte negative asupra copiilor, aceștia prezentând inteligență mai slabă în ceea ce privește abilitățile verbale, cât și cele non-verbale.

Cercetătorii au analizat, totodată, efectele consumului de zahăr în timpul copilăriei. Consumul de fructe a fost asociat cu abilități cognitive mai bune, copiii înregistrând un scor mai mare în ceea ce privește inteligența verbală, abilitățile motorii și vocabularul.

Studiul sugerează că o cantitate mai mică de zahăr pe timpul sarcinii ar putea avea un impact pozitiv și semnificativ asupra sănătății copilului.

Studiul este publicat în American Journal of Preventative Medicine.