Dezvoltarea științei are fără îndoială efecte pozitive, însă aceasta îi ajută, pe de altă parte, pe criminali să găsească metode noi de a fenta legea. Acum, infractorii și-ar putea modifica propriul ADN pentru a evita detectarea în bazele de date, scrie

HotNews.roFoto: Hotnews

Platech.ro.

Kiturile Crispr sunt utilizare de obicei pentru prevenirea bolilor ereditare, dar acum criminalii le folosesc pentru a scăpa de poliție. Kiturile sunt disponibile în magazinele online și costă în jur de 290 de dolari.

Cu ajutorul acestora, îți poți schimba structura genetică. Acestea au fost dezvoltate pentru a ajuta la combaterea bolilor, cum ar fi fibroza chistică și distrofia musculară.

Cu toate acestea, profesorul George Chruch de la Universitatea Harvard, care a introdus utilizarea tehnicii Crispr, a spus că infractorii ar putea folosi kit-ul pentru a dispărea din bazele de date medico-legale sau pentru a evita detectarea.

Acesta a spus că acest kit ar putea modifica ADN-ul atât de tare încât dovezile legate să devină inutilizabile. „Asta se poate face cu ușurință astăzi, multe dintre aceste teste se fac prin sânge. Dacă obțineți un transplant de celule stem aveți o nouă identitate”, a declarat Chruch.

În plus, el zice că Crispr este mai ușor de folosit decât un transplant de celule stem, deoarece un transplant trebuie făcut într-un mediu steril. „Cel mai probabil o să ajungeți să vă iradiați pentru a scăpa de vechiul ADN”, a adăugat Chruch.

Anul trecut, Josiah Zayner, fost biochimist NASA, a demonstrat potențialul kiturilor injectându-se cu un cocktail genetic, în timpul unui live. El a făcut această procedură pentru a-și mări masa musculară.

Articolul integral, pePlaytech.ro.