O echipă a reușit să transplanteze amintirile prin transferarea unei molecule mesager ce transportă informația genetică, numită ARN, dintr-un melc în altul. Melcii au fost instruiți să dezvolte o reacție defensivă. Când ARN-ul a fost introdus în melcii care nu au fost instruiți, aceștia s-au comportat ca și cum ar fi fost sensibilizați, scrie BBC.

MelciFoto: Google

Oamenii de știință au aplicat șocuri electrice de mică intensitate pe cozile unor melci marini din specia Aplysia californica. Administrarea acestor șocuri instruiește reflexul retragerii defensive a melcului - cazul în care melcii se micșorează pentru a se proteja de amenințările mediului înconjurător.

Atunci când cercetătorii au stimulat melcii, au descoperit că cei care au suferit șocurile, au prezentat o contracție defensivă de aproximativ 50 de secunde, în timp ce aceia care nu au primit șocuri au rămas în contracție doar o secundă.

Oamenii de știință au extras molecule ARN din sistemele nervoase ale melcilor care au primit șocurile și le-au injectat într-un număr mic de melci care nu au fost sensibilizați.

Melcii nesensibilizați, injectați cu ARN de la animalele care au fost instruite, s-au comportat ca și cum ar fi primit ei șocurile din coadă, manifestând o contracție defensivă de aproximativ 40 de secunde.