​​Cercetătorii au identificat cea mai veche specie de animal care există în registrul geologic. Creatura cu formă ovală a trăit în urmă cu mai bine de 558 de milioane de ani și este asemănată cu o meduză. Cercetătorii au găsit mai multe exemplare de Dickinsonia, toate fiind bine conservate, informeazăBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Specimenele încă prezintă urme de colesterol, o grăsime care este o marcă a vieții animale, după cum precizează echipa de cercetători într-un articolpublicat în Science.

Dickinsonia aparține unui grup cunoscut ca Ediacaran Biota, primele organisme multi-celulare complexe care au apărut pe Terra. Acestea sunt deosebit de dificil de clasificat, ele reprezentând unul dintre cele mai mari mistere din paleontologie. Diverse echipe științifice le-au clasificat de-a lungul timpului ca fiind licheni, protozoare sau organisme aflate într-un stadiu intermediar al evoluției, între plantă și animal.

Noua analiză efectuată pe specimenul descoperit în nord-vestul Rusiei plasează Dickensonia cu fermitate în rândul regnului animal.