Un plasture cu "puls", care conține milioane de celule stem ar putea ajuta la refacerea unei inimi, în urma infarctului, potrivit BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cusut la nivelul inimii, bandajul de 3X2 cm este produs în laborator din propriile celule ale pacientului, transformându-se ulterior într-un substitut al tesutului muscular. De asemenea, acesta eliberează substanțe chimice care contribuie la refacerea și regenerarea celulelor.

Testele pe iepuri au sugerat că această soluție ar fi una sigură, conform declarațiilor specialiștilor din cadrul Imperial College London. Testele clinice cu pacienție umani ar trebui să înceapă în următorii doi ani, potrivit Societății Britanice de Cardiologie.

În jur de 920.000 de oameni din UK au probleme asociate cu episode de stop cardiac.

Cercetătorul Richard Jabbour a afirmat: "Sperăm ca într-o zi doctorii să poată oferi bandaje de inimă fiecărei persoane care a suferit un infarct."

Prof. Metin Avkiran, din partea British Heart Foundation, finanțator al studiului a declarat: "Problemele de inimă schimbă total viața pacientului, făcând rutina zilnică incredibil de dificilă [...] Dacă am putea să folosim bandajele pentru a trata inima, am putea transforma perspectiva de viață a acestor oameni."