Un vaccin australian împotriva gripei, primul din lume complet conceput de inteligența artificială, este pe cale să fie introdus în studiile clinice, scrie SBS News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un vaccin antigripal dezvoltat cu ajutorul inteligenței artificiale ar putea oferi o protecție mai bună împotriva bolii, potrivit cercetătorilor australieni de la South Australia's Flinders University. Aceștia susțin că vaccinul este primul din lume complet realizat de un computer.

Prof. Nikolai Petrovsky a declarat pentru SBS News că oamenii de știință lucrează de 20 de ani la acest vaccin, finanțați de Statele Unite, iar scopul este de a produce substanțe mai eficiente împotriva virusului.

"Dacă vaccinul ar fi motorul unei mașini, ceea ce am relizat este un turbocompresor care poate să facă vaccinul mai eficient", a afirmat Petrovsky.

Vaccinul va intra într-o etapă de teste clinice care va dura 12 luni, în SUA. Tehnologia din spate include utilizarea unor substanțe care ajută la îmbunătățirea reacțiilor sistemului imunitar al individului.

"Credem că este prima dată când un medicament care nu a fost inventat de un om va fi testat pe subiecți umani", a adăugat Petrovski.

Anul acesta, 228 de persoane au murit de gripă și peste 100.000 au fost infectate în Australia, potrivit datelor oferite de Australian states and territories.