Australia, țara cu cele mai bune rezultate în ceea ce privește prevenirea cazurilor de infecție cu virusul HIV

de A.Z.     HotNews.ro
Miercuri, 3 iulie 2019, 9:01 Science - Stiintele vietii


medicamente
Foto: YouTube
Australia își menține poziția în fruntea statelor cu cea mai mare rată de combatere a infecțiilor HIV, potrivit unui nou studiu care arată că numărul cazurilor noi în 2018 a scăzut cu 13% față de anul precedent, ajungând la 835. Ritmul acestei scăderi este mai mult decât dublu față de anul de dinainte, conform datelor de la Istitutul Kirby pentru Boli infecțioase și Imunitate, Universitatea New South Wales, Sydeny, scrie Science Mag.

Rebecca Guy, de la Institutul Kirby susține că nivelul noilor infecții este cel mai scăzut din ultimii 18 ani iar declinul are loc la nivelul întregii țări. Această scădere este înregistrată mai ales în rândul bărbaților care au parteneri sexuali de același sex. Însă în cazul infecțiilor transmise între parteneri heterosexuali, numărul cazurilor a ajuns doar de la 238 la 189.

Tendința de diminuare a cazurilor noi de infecții este rezultatul unui efort de câțiva ani, care a presupus campanii agresive de promovare a prezervativelor, programe de testare gratuite, îndrumarea imediată a celor infectați către începerea tratamentului cu medicamente antiretrovirale, care poate preveni transmiterea infecției către partener.

Acest arsenal de metode a primit un impuls puternic în aprilie 2018, câng guvernul a introdus un medicament profilactic pre-expunere (PrEP), sub forma unei pastile pe care persoanele HIV-negative putea să o ia pentru a se proteja împotriva infecției. Acest medicament a fost adăugat la Schema de beneficii farmaceutice, care subvenționează programele medicale. Numărul indivizilor care au apelat la acest medicament subvenționat a crescut de la 1.980 în aprilie 2018, la 18.530 în luna decembrie a aceluiași an.

Institutul Kirby arată că 41% dintre bărbații australieni din categoria de risc luau PrEp în 2017. Acest procent ar trebui să crească la 75% pentru a merge către eliminarea virusului, potrivit lui Andrew Grulich, cercetător în cadrul institutului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

637 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by