​​Plasticul se află în oceanele noastre, în zăpadă, în sol și mai nou, chiar și în cana de ceai. Un nou studiu relizat de Universitatea McGill din Canada arată faptul că plicurile de ceai din plastic împrăștie în apă miliarde de particule din acest material, potrivit CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cercetătorii de la universitatea canadiană au analizat efectele plasării a patru pliculețe de ceai din comerț în apa care fierbea. Aceștia au ajuns la concluzia că un singur pliculeț împrăștie 11,6 miliarde de particule de microplastic și 3,1 miliarde de particule de nanoplastic, ceea ce este de mii de ori mai mult decât particulele de plastic din alte mâncăruri sau băuturi.Însă, efectele asupra sănătății noastre nu au fost încă analizate, după spusele cercetătorilor.

Realizatorii studiului au îndepărtat ceaiul din pliculețe înaintea testelor pentru ca rezultatele să nu fie alterate de prezența ceaiului. Mulți producători folosesc polipropilen pentru a sigila pliculețele. Sunt foarte puține studii care să vizeze cantitatea de microplastic existentă în băuturile cum este ceaiul. Un studiu separat de cel al canadienilor a concluzionat că omul ingerează 5 grame de plastic în fiecare săptămână.

Într-o primă verificare a Oganizației Mondiale a Sănătății asupra prezenței microplasticului în apa de la robinet sau cea îmbuteliată s-a constatat faptul că nu există niciun risc major asupra sănătății oamenilor. Totuși, Organizația a adăugat faptul că trebuie făcute mai multe studii în acest sens pentru că nu există destule informații.