Tardigradele, animale microscopice virtual indestructibile, fiind capabile să reziste la radiații și temperaturi extreme, au o viață sexuală foarte animată sau chiar sălbatică, potrivit unor înregistrări video ale savantului James Weiss, relatează Business Insider.

TardigradaFoto: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

James Weiss, videograf cunoscut pentru canalul de YouTube Journey to the Microcosmos și pentru cartea „Frumusețea ascunsă a lumii microscopice”, este un expert în utilizarea microscoapelor pentru a studia microbii din iazuri, lacuri, râuri și mări.

În timp ce a studiat săptămâni întregi aceste creaturi microscopice a surprins imagini cu tardigrade care se împerechează timp de până la două ore o dată.

El a înregistrat, de asemenea, o partidă de sex între trei tardigrade timp de 30 de minute, fiind una dintre primele înregistrări cunoscute despre sex în grup la aceste ființe microscopice numite și urși de apă.

Cercetătorii au publicat pentru prima dată detalii despre comportamentul de împerechere al tardigradelor într-o lucrare din 2016, dar alte observații despre sexul acestora rămân destul de limitate.

„Nu au fost mulți oameni care studiau tardigradele până de curând, așa că toate aceste observații vin de la câțiva tardigradologi renumiți”, a spus Weiss. (Da, „tardigradolog” este un cuvânt adevărat, a adăugat el.)

„Nu studiez tardigradele într-un mod tradițional, instituțional, dar din moment ce sunt interesat de ele de mult timp, am adunat o mulțime de date și am observat comportamente unice”, a spus Weiss.

Unul dintre acele comportamente unice? O partidă de sex între trei tardigrade.

Citește și:

Tardigradele, cele mai rezistente organisme de pe Pământ, ar putea să fi ajuns pe Lună, după prăbușirea unei sonde israeliene