Robotul iCub a fost nominalizat pentru a face parte dintre privilegiatii care vor duce flacara olimpica la Jocurile Olimpice de la Londra anul viitor, scrie Slate.fr. Acest mic robot, cu inaltimea de 1 metru, avand trasaturi specifice unui copil, a fost conceput de consortiul RobotCub.

Robotul iCubFoto: Captura YouTube

Numele "iCub" este un acronim pentru "Cognitive Universal Body". Cantareste 22 de kg si are o inaltime de 104 cm, asemanator unui copil de trei ani. Precum un copil, a fost conceput pentru a invata experimentand si se poate adapta la schimbari care survin in mediul inconjurator.

Insa faptul ca seamana atat de mult cu un copil l-ar putea impiedica sa obtina dreptul de a duce torta olimpica. Pentru acest lucru trebuie sa ai cel putin 12 ani si sa fii, totusi, "viu".

James Law, cercetator la Universitatea Aberystwyth din Marea Britanie care l-a nominalizat pe iCub, a declarat ca robotelul ar trebui sa fie lasat sa poarte flacara ca tribut pentru celebrul cercetator Alan Turing. "2012 va marca comemorarea a 100 de ani de la nasterea lui Alan Turing, fondatorul informaticii si simbol al eforturilor de spargere a codurilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial. O torta dusa de un robot ar fi un tribut potrivit si o inspiratie pentru viitoarele generatii de oameni de stiinta si ingineri".

Nominalizarea s-a facut printr-o schema sponsorizata de Lloyds TSB, care are 800 de locuri libere de purtatori de torta.