Articol webPR.ro

VIDEO Alexandru Cosbuc - SIVECO ROMANIA: "Am creat cea mai mare biblioteca de obiecte de invatare in limba araba din intreaga lume"

de     Smile Media
Sâmbătă, 25 februarie 2012, 19:43 Science - Tehnologie


Alexandru Cosbuc
Foto: Smile Media
"In Emiratele Arabe am lucrat cu o echipa foarte mare, peste 50 de specialisti si profesori recomandati de Ministerul Educatiei. A fost o desfasurare mare de forte, iar rezultatul a fost unul impresionant. La final am avut 7000 de obiecte de invatare, rezultand cea mai mare biblioteca de obiecte de invatare in limba araba din intreaga lume", sustine Alexandru Cosbuc, seful biroului SIVECO Romania din Emiratele Arabe Unite.

Fragmente din inregistrarea realizata in studioul HotNews.ro:
 • SIVECO opereaza deja in 17 tari, avem si angajati romani si angajati din tarile in care operam, iar ca institutie suntem destul de academici pentru ca personalul nostru provine in mare masura din randul profesorilor
 • noi vorbim foarte mult de inteligenta aplicata in educatie, sanatate, agricultura
 • din totalul proiectelor noastre estimam ca in anul 2012, 40% va merge la export
 •  in 2007 am scris oferta tehnica pentru programul de eLearning pentru Dubai - portalul national de educatie din Emiratele Arabe Unite
 • tinand legatura cu specialistii din Dubai ne-am dat seama ca sunt multe proiecte pe care SIVECO Romania le are si care pot fi implementate in acea zona
 • suntem un partener strategic al Ministerului Educatiei
 • tehnologia este acolo unde nici nu visam acum 20 de ani, dar trebuie sa o intelegi, sa ii inveti limba
 • noile tehnologii aduc un impact mare, ajuta copiii sa invete mai rapid si ii creeaza ca oameni care gandesc, din mai multe puncte de vedere
 • tot contentul livrat in scoli trebuie sa fie conform programei nationale de invatamant, indiferent de tara unde se implementeaza
 • in Emirate am lucrat cu o echipa foarte mare, peste 50 de specialisti recomandati de Ministerul Educatiei de acolo si am creat cea mai mare biblioteca de invatare in limba araba din intreaga lume, peste 7000 de obiecte de invatare

Urmariti integral materialul video:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 veneticul

  Inteligenta romaneasca este valorificata in multe firme straine, pe toate continentele. Majoritatea nu sint abonate la bugetul de stat al romaniei.
  La ce foloseste Romaniei afara de experienta pe care o cistiga romanii ?

  • Alexandru Cosbuc

   Intr-adevar romanii talentati incep sa fie apreciati din ce in ce mai mult pe toate continentele, ceea ce este imbucurator. Consideram utila activitatea internationala a SIVECO ROMANIA, din mai multe puncte de vedere:

   In primul rand contribuim semnificativ la exporturile tarii.

   In al doilea rand, promovam o imagine pozitiva a Romaniei si a romanilor. Noi exportam inteligenta aplicata in educatie. SIVECO pune Romania pe harta mondiala a eLearning-ului si joaca alaturi de lideri mondiali din industrie.

   De asemenea, in al treilea rand, proiectele SIVECO ROMANIA au o componenta semnificativa de productie care se realizeaza in tara. In consecinta, orice proiect nou inseamna crearea de noi locuri de munca.

 • Întrebarea nr. 2 Ionescu Leonardo

  E greu sa lucrezi in Emirate? Ma gandesc ca ei vorbesc alta limba si sunt cu totul altfel decat noi...

  • Alexandru Cosbuc

   Consideram usor si placut sa lucram in Emirate si in toata zona Golfului. Ne ajuta mult partenerii si angajatii locali. Comunicam, in principal, in limba engleza, intelegem valorile culturale locale si toata echipa a asimilat obiceiurile locului.

   Localnicii sunt prin insasi natura lor foarte prietenosi si deschisi.

   Singurul aspect mai dificil este legat de saptamana de lucru, duminica fiind zi lucratoare.

 • Întrebarea nr. 3 Emilia

  In ce limba sunt lectiile digitale?

  • Alexandru Cosbuc

   Lectiile sunt in limba araba. Am facut un exercitiu de localizare de mare amploare, care inseamna mai mult decat traducere. Inseamna si adaptare la curicula nationala si mapare pe valorile culturale din Golf.

   Am lucrat impreuna cu departamentele de IT si de curicula ale Ministerului Educatiei din Emiratele Arabe Unite. Au fost implicati peste 50 de specialisti in educatie si profesori.

 • Întrebarea nr. 4 Leonardo Ionescu

  Pe ce considerente aleg ei o firma?

  • Alexandru Cosbuc

   Furnizorii sunt alesi prin licitatii publice. Conteaza mult referintele similare si calitatea produselor.
   Standardele sunt foarte ridicate, cerintele extrem de exigente. Se cauta bogatie de functionalitati si livrare rapida.

   SIVECO ROMANIA a inceput sa lucreze in Emiratele Arabe Unite in 2007, prin dezvoltarea portalului national al Ministerului Educatiei. Apoi am castigat licitatia pentru dezvoltarea Bibliotecii de Continut Educational Interactiv, care astazi are 7.000 de obiecte de invatare, fiind cea mai mare din lume in limba araba. Acopera matematica, stiinte, limba araba, limba engleza si studii politice emirateze.

   Atuul nostru este Sistemul Educational Informatizat pe care il dezvoltam din 2001 in Romania. Avem in momentul de fata peste 15 milioane de utilizatori pe trei continente - elevi, profesori, personal administrativ, factori de decizie in educatie.

 • Întrebarea nr. 5 andrei varga

  Dle Cosbuc, felicitari pentru o cariera asa frumoasa la varsta dvs.

  Am 3 intrebari: 1) care este modelul dvs. de om de afaceri, ma refer la cineva contemporan cu noi?, in caz ca aveti un astfel de model;

  2) care este persoana care va inspira cel mai mult in activitatea dvs. profesionala;

  3) aveti un mentor si daca da ne-ati putea spune cine?
  multumesc,

  • Alexandru Cosbuc

   Va multumesc pentru apreciere Dle Varga.

   "Steaua mea polara" se numete Jack Welch. A condus timp de 20 de ani General Electrics, perioada in care a crescut profitul cu 4.000 % si a realizat o transformare profunda a conceptului de leadership.

   Din fericire am si modele mai apropiate cu care lucrez strans in cadrul companiei, manageri de anvergura care cred ca ar putea conduce cu succes orice companie internationala. Si fac asta prin pasiune, curaj si viziune.

 • Întrebarea nr. 6 andrei

  Tot vorbim de educatie, dar ma intreb Cu ce scop? Adica investitiile in educatie se vad concret pe piata muncii?

  • Alexandru Cosbuc

   Educatia se converteste in performanta economica. Traim intr-o lume din ce in ce mai tehnologizata. Tehnologia este pretutindeni - la biblioteca, la service, la doctor, la magazin. Tehnologia ne forteaza sa o intelegem si cere abilitati specifice. Lumea a devenit preponderent simbolica. Dar tot tehnologia ne ajuta sa o intelegem, sa invatam aceasta "limba" ( prin eLearning, prin software educational).

   Intr-un raport al Biroului de Statistica a Muncii din SUA, reiese faptul ca angajatii cu doctorat castiga cu 10.000 de dolari anual mai mult decat absolventii de facultate. In plus, persoanele mai instruite isi gasesc mai usor locuri de munca si au o mobilitate mai ridicata, inclusiv in strainatate. Lumea e globala si peste tot se cauta personal bine instruit. Aplicatiile SIVECO ROMANIA incurajeaza copiii sa isi dezvolte gandirea creativa si abilitatile necesare in economia bazata pe cunoastere, adica sa acceada la meserii nou inventate.

 • Întrebarea nr. 7 crighitzulica32

  Multe din firme s-au orientat catre tari emergente. Cred ca piata romaneasca nu mai este atat de ofertanta din cauza crizei. Cat face din export SIVECO? E mai mult export sau import?

  • Alexandru Cosbuc

   Noi ne-am orientat spre tarile din Golf pentru ca in acea zona se investeste masiv in educatie in acest moment. Media alocarilor bugetare pentru educatie din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita, Oman, Qatar, Kuweit, Bahrain este superioara Uniunii Europene, atat in valori relative, cat si absolute.

   In plus, in general, aceste tari au strategii pe termen lung ( Emiratele Arabe Unite, 2010 - 2020, Qatar - 2030), care raman constante indiferent de schimbarile politice. Oricine conduce Ministerul Educatiei din tara respectiva, urmareste obiectivele strategiei nationale exact asa cum au fost definite.

   In 2012, ponderea exportului va constitui 40% din cifra de afaceri. In prezent, operam in 17 tari si ne dorim extinderea in acest an in alte 10 state din regiunile in care suntem prezenti de ani buni - CSI, Orientul Mijlociu, Nordul Africii si Uniunea Europeana.

 • Întrebarea nr. 8 ionut

  Cum vedeti piata IT din zona Middle East (UAE, Oman, Arabia Saudita, Qatar etc) ?

  • Alexandru Cosbuc

   Vom trata diferentiat:

   In Emiratele Arabe Unite piata este matura, consolidata si foarte competitiva.

   In Qatar si Arabia Saudita se investeste enorm in IT chiar in aceasta perioada. Intreaga regiune este foarte atractiva, fapt confirmat de prezenta marilor jucatori IT.

   Statele din Golf au finalizat proiectele mari de infrastructura si acum se axeaza pe solutii de nivel inalt: eServices, eLearning, eHealth, etc.

 • Întrebarea nr. 9 dan o

  Buna ziua,

  Legat de personalul IT ce activeaza in zona respectiva, stiu ca este format din mare din cetateni de origine indiana. Planuiti livrarea de proiecte cu acest tip de resurse ?

  Va multumesc,
  Dan

  • Alexandru Cosbuc

   Draga Dan,

   Pentru activitatile de dezvoltare de software, folosim specialistii nostri in majoritate romani. Pentru implementare, instruire si suport tehnic, angajam pesonal local vorbitor de limba araba.

 • Întrebarea nr. 10 Adina Radu

  Dar despre Africa ? Planuiti ceva in directia asta ?

  • Alexandru Cosbuc

   In acest moment avem deja contracte de amploare in Nordul Africii: Maroc si Egipt. Tatonam pe termen lung si regiunea Africii sub-sahariene. In prezent, in aceasta zona sunt dezvoltate ample proiecte de infrastructura.

 • Întrebarea nr. 11 adi

  va salut,

  Am activat in zona respectiva mai mult timp, si am avut probleme in ceea ce priveste viteza de reactie si modul extrem de lent in care se fac platile. V-ati confruntat cu aceasta problema pana acum ?

  Adi

  • Alexandru Cosbuc

   Draga Adi,

   Din fericire nu am avut probleme cu platile. Lentoarea de care vorbesti este cauzata de structura saptamanii de lucru, care reduce interactiunea cu echipele beneficiarului la 4 zile efective de lucru. De asemenea, marile sarbatori nationale nu coincid si iarasi se pierd 3-4 sapatamani pe an ( Ramadan, Eid, Craciun, Anul Nou).

 • Întrebarea nr. 12 Adina

  este obligatoriu ca angajatii firmei din Emirate sa obtina vize de rezidenta pentru a putea lucra ?

  • Alexandru Cosbuc

   Da Adina, este obligatoriu. Rezidenta se obtine destul de usor cand ai un contract ferm de munca.

 • Întrebarea nr. 13 Andreea Perju

  De ce sunt tarile din Golf atat de "curtate"? Ca tot aud firmele romanesti ca se duc ba la arabi, ba la africani...

  • Alexandru Cosbuc

   Pentru ca aloca bugete semnificative educatiei, si pentru ca au strategii de modernizare coerente pe termen lung. Am dat exemple in raspunsurile de mai sus.

 • Întrebarea nr. 14 Iulian Pana

  Buna ziua domnule Cosbuc. Felicitari, am vazut ca ati facut filosofie la fel ca mine. Eram interesat sa aflu cum sunt elevii din Emirate?

  • Alexandru Cosbuc

   Elevii din Emirate sunt ca peste tot, foarte interesati de gadget-uri. SIVECO ROMANIA dezvolta software de ultima generatie, 3D, augmented reality, si lectii disponibile pe tablete, telefoane mobile si dispozitive multi- touch.

   Acestea din urma permit o interactiune naturala cu calculatorul fara mouse sau tastatura, ci cu toata palma. Si din punct de vedere pedagogic, design-ul este construit astfel incat sa grupeze mai multi elevi care sa lucreze la un proiect comun si sa interactioneze cat mai mult intre ei. Astfel nu se transmit doar cunostinte stiintifice la materia respectiva ci se dezvolta si abilitatile de colaborare si lucru in echipa, indispensabile apoi in intreaga cariera.

 • Întrebarea nr. 15 mihai zamfira

  Buna ziua domnule Cosbuc, Stiu ca in general exista o practica des utilizata de companiile ce doresc sa se implanteze in zona Golfului si sa se dezvolte mul mai rapid, si aici ma refer la achizitia unei firme ce actioneaza deja pe piata locala, care are un porttofoliu de clienti bine conturat si un background cu proiecte deja incheiate cu succes. Siveco Romania intentioneaza sa se extinda in acelasi fel sau are alte planuri?

  • Alexandru Cosbuc

   Buna ziua Dle Zamfira,

   Am deschis de curand un birou in Golf si ne dorim o crestere organica. Deocamdata angajam localnici si lucram cu parteneri. Inca nu ne gandim la o achizitie.

6870 vizualizari

 • Confuzie (Sâmbătă, 25 februarie 2012, 21:29)

  veneticul [anonim]

  Inteligenta romaneasca este valorificata in multe firme straine, pe toate continentele. Majoritatea nu sint abonate la bugetul de stat al romaniei.
  La ce foloseste Romaniei afara de experienta pe care o cistiga romanii ?
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:05)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui veneticul

   Intr-adevar romanii talentati incep sa fie apreciati din ce in ce mai mult pe toate continentele, ceea ce este imbucurator. Consideram utila activitatea internationala a SIVECO ROMANIA, din mai multe puncte de vedere:

   In primul rand contribuim semnificativ la exporturile tarii.

   In al doilea rand, promovam o imagine pozitiva a Romaniei si a romanilor. Noi exportam inteligenta aplicata in educatie. SIVECO pune Romania pe harta mondiala a eLearning-ului si joaca alaturi de lideri mondiali din industrie.

   De asemenea, in al treilea rand, proiectele SIVECO ROMANIA au o componenta semnificativa de productie care se realizeaza in tara. In consecinta, orice proiect nou inseamna crearea de noi locuri de munca.
 • eLearning (Sâmbătă, 25 februarie 2012, 21:38)

  Ionescu Leonardo [anonim]

  E greu sa lucrezi in Emirate? Ma gandesc ca ei vorbesc alta limba si sunt cu totul altfel decat noi...
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:08)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ionescu Leonardo

   Consideram usor si placut sa lucram in Emirate si in toata zona Golfului. Ne ajuta mult partenerii si angajatii locali. Comunicam, in principal, in limba engleza, intelegem valorile culturale locale si toata echipa a asimilat obiceiurile locului.

   Localnicii sunt prin insasi natura lor foarte prietenosi si deschisi.

   Singurul aspect mai dificil este legat de saptamana de lucru, duminica fiind zi lucratoare.
 • lectii (Sâmbătă, 25 februarie 2012, 22:11)

  Emilia [anonim]

  In ce limba sunt lectiile digitale?
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:12)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui Emilia

   Lectiile sunt in limba araba. Am facut un exercitiu de localizare de mare amploare, care inseamna mai mult decat traducere. Inseamna si adaptare la curicula nationala si mapare pe valorile culturale din Golf.

   Am lucrat impreuna cu departamentele de IT si de curicula ale Ministerului Educatiei din Emiratele Arabe Unite. Au fost implicati peste 50 de specialisti in educatie si profesori.
 • emirate (Sâmbătă, 25 februarie 2012, 22:21)

  Leonardo Ionescu [anonim]

  Pe ce considerente aleg ei o firma?
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:20)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui Leonardo Ionescu

   Furnizorii sunt alesi prin licitatii publice. Conteaza mult referintele similare si calitatea produselor.
   Standardele sunt foarte ridicate, cerintele extrem de exigente. Se cauta bogatie de functionalitati si livrare rapida.

   SIVECO ROMANIA a inceput sa lucreze in Emiratele Arabe Unite in 2007, prin dezvoltarea portalului national al Ministerului Educatiei. Apoi am castigat licitatia pentru dezvoltarea Bibliotecii de Continut Educational Interactiv, care astazi are 7.000 de obiecte de invatare, fiind cea mai mare din lume in limba araba. Acopera matematica, stiinte, limba araba, limba engleza si studii politice emirateze.

   Atuul nostru este Sistemul Educational Informatizat pe care il dezvoltam din 2001 in Romania. Avem in momentul de fata peste 15 milioane de utilizatori pe trei continente - elevi, profesori, personal administrativ, factori de decizie in educatie.
 • Intrebare despre mentori si modele (Sâmbătă, 25 februarie 2012, 22:43)

  andrei varga [anonim]

  Dle Cosbuc, felicitari pentru o cariera asa frumoasa la varsta dvs.

  Am 3 intrebari: 1) care este modelul dvs. de om de afaceri, ma refer la cineva contemporan cu noi?, in caz ca aveti un astfel de model;

  2) care este persoana care va inspira cel mai mult in activitatea dvs. profesionala;

  3) aveti un mentor si daca da ne-ati putea spune cine?
  multumesc,
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:25)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui andrei varga

   Va multumesc pentru apreciere Dle Varga.

   "Steaua mea polara" se numete Jack Welch. A condus timp de 20 de ani General Electrics, perioada in care a crescut profitul cu 4.000 % si a realizat o transformare profunda a conceptului de leadership.

   Din fericire am si modele mai apropiate cu care lucrez strans in cadrul companiei, manageri de anvergura care cred ca ar putea conduce cu succes orice companie internationala. Si fac asta prin pasiune, curaj si viziune.
 • scopul? (Sâmbătă, 25 februarie 2012, 23:09)

  andrei [anonim]

  Tot vorbim de educatie, dar ma intreb Cu ce scop? Adica investitiile in educatie se vad concret pe piata muncii?
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:36)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui andrei

   Educatia se converteste in performanta economica. Traim intr-o lume din ce in ce mai tehnologizata. Tehnologia este pretutindeni - la biblioteca, la service, la doctor, la magazin. Tehnologia ne forteaza sa o intelegem si cere abilitati specifice. Lumea a devenit preponderent simbolica. Dar tot tehnologia ne ajuta sa o intelegem, sa invatam aceasta "limba" ( prin eLearning, prin software educational).

   Intr-un raport al Biroului de Statistica a Muncii din SUA, reiese faptul ca angajatii cu doctorat castiga cu 10.000 de dolari anual mai mult decat absolventii de facultate. In plus, persoanele mai instruite isi gasesc mai usor locuri de munca si au o mobilitate mai ridicata, inclusiv in strainatate. Lumea e globala si peste tot se cauta personal bine instruit. Aplicatiile SIVECO ROMANIA incurajeaza copiii sa isi dezvolte gandirea creativa si abilitatile necesare in economia bazata pe cunoastere, adica sa acceada la meserii nou inventate.
 • export vs import (Sâmbătă, 25 februarie 2012, 23:16)

  crighitzulica32 [utilizator]

  Multe din firme s-au orientat catre tari emergente. Cred ca piata romaneasca nu mai este atat de ofertanta din cauza crizei. Cat face din export SIVECO? E mai mult export sau import?
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:44)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui crighitzulica32

   Noi ne-am orientat spre tarile din Golf pentru ca in acea zona se investeste masiv in educatie in acest moment. Media alocarilor bugetare pentru educatie din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita, Oman, Qatar, Kuweit, Bahrain este superioara Uniunii Europene, atat in valori relative, cat si absolute.

   In plus, in general, aceste tari au strategii pe termen lung ( Emiratele Arabe Unite, 2010 - 2020, Qatar - 2030), care raman constante indiferent de schimbarile politice. Oricine conduce Ministerul Educatiei din tara respectiva, urmareste obiectivele strategiei nationale exact asa cum au fost definite.

   In 2012, ponderea exportului va constitui 40% din cifra de afaceri. In prezent, operam in 17 tari si ne dorim extinderea in acest an in alte 10 state din regiunile in care suntem prezenti de ani buni - CSI, Orientul Mijlociu, Nordul Africii si Uniunea Europeana.
 • Middle East (Duminică, 26 februarie 2012, 11:35)

  ionut [anonim]

  Cum vedeti piata IT din zona Middle East (UAE, Oman, Arabia Saudita, Qatar etc) ?
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:49)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui ionut

   Vom trata diferentiat:

   In Emiratele Arabe Unite piata este matura, consolidata si foarte competitiva.

   In Qatar si Arabia Saudita se investeste enorm in IT chiar in aceasta perioada. Intreaga regiune este foarte atractiva, fapt confirmat de prezenta marilor jucatori IT.

   Statele din Golf au finalizat proiectele mari de infrastructura si acum se axeaza pe solutii de nivel inalt: eServices, eLearning, eHealth, etc.
 • Joburi (Duminică, 26 februarie 2012, 11:37)

  dan o [anonim]

  Buna ziua,

  Legat de personalul IT ce activeaza in zona respectiva, stiu ca este format din mare din cetateni de origine indiana. Planuiti livrarea de proiecte cu acest tip de resurse ?

  Va multumesc,
  Dan
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:51)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui dan o

   Draga Dan,

   Pentru activitatile de dezvoltare de software, folosim specialistii nostri in majoritate romani. Pentru implementare, instruire si suport tehnic, angajam pesonal local vorbitor de limba araba.
 • Africa (Duminică, 26 februarie 2012, 11:38)

  Adina Radu [anonim]

  Dar despre Africa ? Planuiti ceva in directia asta ?
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:53)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adina Radu

   In acest moment avem deja contracte de amploare in Nordul Africii: Maroc si Egipt. Tatonam pe termen lung si regiunea Africii sub-sahariene. In prezent, in aceasta zona sunt dezvoltate ample proiecte de infrastructura.
 • Incasari si plati (Duminică, 26 februarie 2012, 11:45)

  adi [anonim]

  va salut,

  Am activat in zona respectiva mai mult timp, si am avut probleme in ceea ce priveste viteza de reactie si modul extrem de lent in care se fac platile. V-ati confruntat cu aceasta problema pana acum ?

  Adi
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:57)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui adi

   Draga Adi,

   Din fericire nu am avut probleme cu platile. Lentoarea de care vorbesti este cauzata de structura saptamanii de lucru, care reduce interactiunea cu echipele beneficiarului la 4 zile efective de lucru. De asemenea, marile sarbatori nationale nu coincid si iarasi se pierd 3-4 sapatamani pe an ( Ramadan, Eid, Craciun, Anul Nou).
 • vize de rezidenta (Duminică, 26 februarie 2012, 11:46)

  Adina [anonim]

  este obligatoriu ca angajatii firmei din Emirate sa obtina vize de rezidenta pentru a putea lucra ?
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:58)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adina

   Da Adina, este obligatoriu. Rezidenta se obtine destul de usor cand ai un contract ferm de munca.
 • Golf (Duminică, 26 februarie 2012, 16:34)

  Andreea Perju [anonim]

  De ce sunt tarile din Golf atat de "curtate"? Ca tot aud firmele romanesti ca se duc ba la arabi, ba la africani...
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 12:59)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andreea Perju

   Pentru ca aloca bugete semnificative educatiei, si pentru ca au strategii de modernizare coerente pe termen lung. Am dat exemple in raspunsurile de mai sus.
 • Felicitari (Duminică, 26 februarie 2012, 16:35)

  Iulian Pana [anonim]

  Buna ziua domnule Cosbuc. Felicitari, am vazut ca ati facut filosofie la fel ca mine. Eram interesat sa aflu cum sunt elevii din Emirate?
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 13:05)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui Iulian Pana

   Elevii din Emirate sunt ca peste tot, foarte interesati de gadget-uri. SIVECO ROMANIA dezvolta software de ultima generatie, 3D, augmented reality, si lectii disponibile pe tablete, telefoane mobile si dispozitive multi- touch.

   Acestea din urma permit o interactiune naturala cu calculatorul fara mouse sau tastatura, ci cu toata palma. Si din punct de vedere pedagogic, design-ul este construit astfel incat sa grupeze mai multi elevi care sa lucreze la un proiect comun si sa interactioneze cat mai mult intre ei. Astfel nu se transmit doar cunostinte stiintifice la materia respectiva ci se dezvolta si abilitatile de colaborare si lucru in echipa, indispensabile apoi in intreaga cariera.
 • intrebare (Luni, 27 februarie 2012, 10:16)

  mihai zamfira [anonim]

  Buna ziua domnule Cosbuc, Stiu ca in general exista o practica des utilizata de companiile ce doresc sa se implanteze in zona Golfului si sa se dezvolte mul mai rapid, si aici ma refer la achizitia unei firme ce actioneaza deja pe piata locala, care are un porttofoliu de clienti bine conturat si un background cu proiecte deja incheiate cu succes. Siveco Romania intentioneaza sa se extinda in acelasi fel sau are alte planuri?
  • Raspuns (Luni, 27 februarie 2012, 13:07)

   Alexandru Cosbuc [hotnews.ro] i-a raspuns lui mihai zamfira

   Buna ziua Dle Zamfira,

   Am deschis de curand un birou in Golf si ne dorim o crestere organica. Deocamdata angajam localnici si lucram cu parteneri. Inca nu ne gandim la o achizitie.


Abonare la comentarii cu RSS
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by