Juriul prestigioasei competitii globale UNESCO "Hamdan bin Rashid Al-Maktoum Prize" confirma rezultatele exceptionale ale programelor destinate instruirii profesorilor din Romania, dezvoltate de SIVECO, nominalizandu-le drept practici exceptionale in imbunatatirea eficientei profesorilor.

SIVECO RomaniaFoto: webPR.ro

Competitia este cunoscuta drept una de referinta la nivel mondial, pentru contributiile aduse la imbunatatirea calitatii invatamantului si pregatirii profesorilor, prin adoptarea tehnologiei educatiei. "Aceasta recunoastere oficiala a UNESCO ne onoreaza si ne sprijina in efortul nostru de a oferi cele mai bune instrumente tehnologice pentru imbunatatirea invatamantului. Promovam in mod consecvent si activ excelenta in educatie si de aceea vom continua sa ne implicam in dezvoltarea si implementarea proiectelor de informatizare a invatamantului in tari din Europa, Orientul Mijlociu, Nordul Africii si tarile CIS", a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

Incepand cu anul 2001, prin programele sale de informatizare, SIVECO Romania a instruit peste 200.000 de profesori la nivel national, in vederea dezvoltarii de abilitati IT si adoptarii tehnologiei ca instrumente complementare in procesul educational.

"Programul de referinta implementat de SIVECO pentru imbunatatirea educatiei romanesti este SEI - Sistemul Educational Informatizat, prin intermediul caruia toate scolile au fost dotate cu laboratoare informatizate si continut educational multimedia. Pentru a facilita adoptarea noilor tehnologii, au fost organizate cursuri pentru sute de mii de profesori, in vederea utilizarii tehnologiei ca instrument uzual la sala de clasa. Programul reprezinta un succes national, fiind recunoscut in multiple randuri ca si exemplu de buna practica la nivel european, de catre organizatii specializate", a declarat Florin Ilia, Vicepresedinte SIVECO Romania.

SIVECO Romania desfasoara proiecte de eLearning de mare amploare in tari precum Romania, Moldova, Cipru, Azerbaijan, Emiratele Arabe Unite, Maroc sau Kazakhstan, oferind cele mai noi tehnologii aplicate pentru educatie.

Competitia "Hamdan bin Rashid Al-Maktoum Prize" pentru practici exceptionale si performanta in imbunatatirea eficientei profesorilor, organizata de UNESCO, atrage anual sute de programe educationale din intreaga lume, menite sa reasigure profesorilor un rol central in procesul educational si care sustin o dezvoltare sustenabila a intregii societati.

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) este una dintre cele mai mari si mai eficiente organizatii mondiale ce lupta pentru dreptul la educatie si stiinta, cultura, comunicatie si informatie.