"Sunt foarte multi programatori, experti in IT din Romania, sunt foarte bine apreciati si asta ne-a ajutat si pe noi cand am inceput sa facem proiecte si sa furnizam servicii direct pentru Comisia Europeana. Suntem vazuti ca si companii si echipe serioase care furnizeaza servicii de calitate inalta. In momentul de fata desfasuram 12 contracte pentru institutiile europene, majoritatea dintre ele fiind contracte directe", sustine Stefan Morcov, vicepresedinte SIVECO Romania.

Stefan MorcovFoto: Hotnews

Fragmente din inregistrarea realizata in studioul HotNews.ro:

  • In Bruxelles si in Europa sunt multi programatori, experti in IT din Romania,sunt foarte bine apreciati si asta ne-a ajutat si pe noi cand am inceput sa facem proiecte si sa furnizam servicii direct pentru Comsia Europeana.
  • E nevoie sa dovedesti ca ai echipe foarte mari, cu un nivel foarte inalt de competente, trebuie sa arati ca ai referinte, ca ai facut lucruri similare si ca ai expertiza si ca solutiile pe care le propui vor functiona. Sunt foare rigurosi din acest punct de vedere.
  • Din punct de vedere strict formal, licitatiile, proiectele pe care le facem in Romania si in alte state din Europa sau chiar Africa si Asia sunt mult mai formale decat la Bruxelles. Un cuvant, o litera, o virgula conteaza mult mai mult in Romania decat acolo, dar calitatea solutiei ofertate conteaza mai mult la Bruxelles decat aici.
  • SIVECO Romania desfasoara in momentul de fata12 contracte pentru institutiile europene.  Majoritatea contractelor sunt directe.
  • Proiectul Cordis, spre exemplu, il dezvoltam direct, suntem furnizori directi ai Comisiei Europene. In destul de multe proiecte este nevoie sa complementam experienta pe care o avem cu anumite competente si avem si foarte multe parteneriate. Strategia noastra este sa fim in prima linie, sa oferim servicii complexe, directe, produse finale, cu tot ciclul de dezvoltare software, incepand de la analiza, de la intelegerea nevoilor unui beneficiar, pana la implementarea si mentenanta acestui sistem informatic.

Urmariti integral interviul video: