O data pe an, cele mai bune proiecte din lume sunt recompensate de Asociatia Internationala de Project Management (IPMA). Nu este companie care sa nu-si doreasca sa intre in aceasta competitie care certifica excelenta in management.

IPMA PE AwardFoto: SIVECO Romania

In acest an, titlul de Finalist al competitiei IPMA 2012 , categoria proiecte de dimensiuni medii,a fost oferit companiei SIVECO Romania pentru proiectul NCTS - New Computerized Transit System dezvoltat si implementat la Autoritatea Vamala din Turcia.

Sistemul IT destinat vamilor consta intr-o suita de aplicatii interoperabile, integrate si accesibile care faciliteaza schimbul electronic de date in cadrul proceselor vamale de baza. Acesta ajuta la cresterea eficientei procedurilor de tranzit, la prevenirea si detectarea fraudelor, accelerarea si securizarea operatiunilor desfasurate in cadrul unei proceduri de tranzit, imbunatatirea comunicarii si coordonarii intre administratiile vamale.

"Suntem foarte incantati ca am fost nominalizati ca finalisti in cadrul unei competitii de prestigiu la nivel mondial, deoarece acest lucru confirma faptul ca munca noastra este din nou apreciata si recunoscuta si ca SIVECO Romania este una dintre companiile care dezvolta proiecte de anvergura cu management de excelenta. Experienta companiei noastre in domeniul vamal este dobandita prin implicarea pe parcursul a peste 15 ani, in proiectarea, dezvoltarea si implementarea de solutii IT integrate complexe", a declarat Dan Tuhar, directorul departamentului eCustoms din cadrul SIVECO Romania.

NCTS este un sistem computerizat pentru controlul miscarii marfurilor aflate in tranzit care nu sunt in libera circulatie pe teritoriul Uniunii Europene (UE) si tarilor EFTA (European Free Trade Association). Comisia Europeana solicita ca tarile candidate sa aiba un sistem de tranzit computerizat complet compatibil si interoperabil. Astfel, pregatirea Administratiei Vamale din Turcia pentru aderarea la Conventia Comuna de Tranzit si conectarea la NCTS in contextul UE este o preconditie a aderarii la Uniunea Europeana.

IPMA este autoritatea cea mai respectata in project management, juriul international care gireaza competitia anuala IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism si exigenta. In acest an, competitia celebreaza a 26-a editie.

Premiile International Project Management Association IPMA se acorda anual la 3 categorii: Proiecte Mega-sized, Proiecte Big-Sized si Proiecte Medium-Sized. Proiectele sunt impartite pe categorii dupa criterii care tin de anvergura efortului de realizare si a ariei de utilizare.

Anul trecut, la Gala International Project Management Association, care a avut loc in Australia, proiectul New Computerized Transit System dezvoltat de SIVECO Romania la Autoritatea Nationala a Vamilor a obtinut marele titlu "Winner IPMA Awards 2011".