De la 1 ianuarie 2013, exigibilitatea TVA intervine la momentul incasarii contravalorii prestarilor efectuate sau, in cazul facturilor neincasate, in cea de-a 90 a zi calendaristica de la data emiterii facturilor.

Stefanita Ghita - Director Dezvoltare SIVECO ApplicationsFoto: SIVECO Romania

Noul sistem de plata a TVA trebuie aplicat obligatoriu de doua categorii de contribuabili: firmele cu o cifra de afaceri de maxim 2.250.000 lei si persoanele impozabile care se inregistreaza in scopuri de TVA in cursul anului 2013.

Pentru a aplica modificarile impuse, aveti nevoie de o solutie informatica.

Componenta de Management Financiar-Contabil din pachetul informatic integrat SIVECO Applications 2020 - Project:Cloud a fost actualizata astfel incat sa raspunda noilor cerinte legislative care trebuie aplicate de la 1 ianuarie 2013.

"Sistemul nostru informatic de management al afacerilor este 100% romanesc si de aceea este adaptat cu usurinta la modificarile care apar in legislatia noastra. Prin componenta de Management Financiar-Contabil firmele pot inregistra automat TVA-ul aferent facturilor ca si TVA-ul exigibil si neexigibil, concomitent cu incasarea facturilor, asa cum este prevazut in noua legislatie. Jurnalele de TVA sunt actualizate conform normelor de aplicare ale Codului Fiscal, iar in baza lor se face decontul de TVA, respectiv Declaratia 300 care se depune in fiecare luna la Administratia fiscala", a declarat Stefanita Ghita, Director de Dezvoltare SIVECO Applications.

Componenta de Management Financiar - Contabil asigura un control complet si unitar al fluxului financiar al documentelor primare, o evidenta financiar-contabila completa la nivel sintetic si analitic. In orice moment, pot fi simulate operatiile de inchidere de luna, si sunt tiparite automat documentele de informare si sinteza cerute de legislatia in vigoare.

Componenta de Management Financiar - Contabil are o arhitectura scalabila, pe mai multe niveluri (n-tier). Aceasta este parte a nucleului pachetului SIVECO Applications 2020 - Project:Cloud, asigurand urmarirea performantelor oricarei activitati economice. Modulul interactioneaza cu toate celelalte componente ale sistemului, prin fluxuri complexe de lucru. Practic, orice informatie valorica rezultata din activitatile de business are reflectare imediata in componenta de Management Financiar - Contabil.