Trei proiecte realizate de informaticienii romani au fost premiate de juriul European IT & Software Excellence Awards 2013. Gala de decernare a premiilor a avut loc miercuri seara, la Hotel Lancaster din Londra. In finala competitiei au intrat 64 de companii din 15 tari.

EIT&SEA WINNERFoto: Siveco

"Juriului i-a fost foarte dificil sa decida castigatorii acestei editii. A fost un numar dublu de aplicatii inscrise in competitie, in comparatie cu anii precedenti, si toate de o calitate exceptionala. Compania care a inregistrat cel mai mare succes anul acesta este SIVECO Romania, care si-a adjudecat nu mai putin de 3 premii. Acestea reprezinta o mare realizare si dovedesc dedicarea si competenta echipei SIVECO in dezvoltarea si implementarea solutiilor inscrise in competitie. Faptul ca SIVECO a plecat cu 3 trofee, intr-o competitie in care a concurat alaturi de companii IT de top din toata Europa, ar trebui sa aduca intregii echipe multa satisfactie si mandrie", a declarat John Chapman, Director Editorial IT Europa.

SIVECO Romania a primit 5 nominalizari pentru implementarile solutiilor sale de eLearning, eAgriculture, Enterprise Resource Planning si eBanking.

"A fost o mare bucurie pentru mine sa fiu invitat de trei ori pe scena festivitatii Galei European IT & Software Excellence Awards 2013 pentru ca in numele SIVECO Romania sa primesc cele trei trofee. Le multumesc tuturor colegilor mei care au lucrat cu multa pasiune la toate proiectele, si cele nominalizate si cele care au obtinut in final marele premiu la categoria unde am concurat. Trei premii intr-o mare competitie care valorizeaza excelenta in IT ne reconfirma ca ceea ce facem in SIVECO are valoare. Suntem singura companie romaneasca premiata si singura companie europeana triplu laureata. Pentru cateva ore, la Londra s-a vorbit romaneste si am fost foarte mandru de asta", a declarat imediat dupa decernarea premiilor Radu Jugureanu, AeL eContent Manager SIVECO Romania.

La categoria Vertical Market Solution of the Year a fost premiat proiectul informatic dezvoltat pentru Banca Nationala din Moldova. Acesta a avut ca obiectiv dezvoltarea unui nou model de raportare financiara a bancilor comerciale catre banca centrala, aliniat la cerintele europene in domeniu.

La categoria ERP/Supply Chain Management Solution of the Year, SIVECO a primit trofeul pentru implementarea sistemului informatic integrat SIVECO Applications la compania ACET Suceava, operatorul regional ce gestioneaza serviciile publice de alimentare cu apa si canalizare in municipiul Suceava si alte 7 orase din zona de nord-est a tarii. Proiectul a fost apreciat pentru modul in care a contribuit la eficientizarea activitatii societatii si la construirea unei relatii foarte bune cu clientii finali.

La categoria Government Solution of the Year a fost premiata o solutie cu impact major pentru economia romaneasca: este vorba de sistemul IT cu acoperire nationala, implementat la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Sistemul de Procesare a Cererilor pentru Dezvoltare Rurala a fost apreciat de juriu pentru sustinerea diversificarii activitatii economice si cresterea calitatii vietii in zonele rurale, conform normelor UE. In ultimii 5 ani, satele romanesti au atras peste 5,18 miliarde de euro din fonduri europene si nationale cu ajutorul solutiei IT dezvoltate de SIVECO.

"Ii felicit pentru aceasta reusita pe toti colegii implicati in proiectele premiate. Le multumim clientilor nostri - Agentia de Plati, Dezvoltare Rurala si Pescuit, Banca Nationala a Moldovei si ACET Suceava - pentru colaborarea pe care am avut-o in construirea unor proiecte de impact, a caror valoare este din nou confirmata. In cei peste 21 de ani de activitate echipa noastra a demonstrat ca tenacitatea si daruirea sunt de fiecare data rasplatite", a declarat Irina Socol, presedinte si director general SIVECO Romania.

Comunicatul oficial dat de IT Europe il puteti citi aici.