Sistemul ADLIC dezvoltat de SIVECO Romania a fost desemnat de juriul EuroCloud Romania 2013 "Cel mai bun proiect de cloud pentru sectorul public".

Logo premiile EuroCloud Romania 2013Foto: SIVECO Romania

ADLIC, unul dintre cele mai mari proiecte in cloud dezvoltate in Romania, a fost desemnat castigator in prima editie nationala a competitiei EuroCloud, la categoria "Cel mai bun proiect de cloud pentru sectorul public".

ADLIC este sistemul informatizat dezvoltat de SIVECO si folosit din 2001 la nivel national de Ministerul Educatiei Nationale pentru repartizarea computerizata a candidatilor in licee si scoli profesionale, conform metodologiei in vigoare.

Din anul 2011 sistemul ADLIC ruleaza pe platforma de cloud computing Windows Azure, care asigura, datorita puterii de calcul si largimii de banda alocate, disponibilitate continua in perioadele cu incarcare ridicata.

Avand la dispozitie o putere de procesare practic nelimitata, datorita platformei Windows Azure, SIVECO Romania a reusit implementarea site-ului web de afisare a rezultatelor, http://admitere.edu.ro, ca o platforma dinamica, ce raspunde rapid chiar si atunci cand este accesata simultan de zeci de mii de utilizatori.

"Dupa 13 ani in care am furnizat platforma de repartizare a candidatilor in licee in regim computerizat si dupa 3 ani in care aceste servicii au fost sustinute de platforma cloud Windows Azure, ne bucuram ca putem sustine tehnic un sistem de repartizare transparent si obiectiv de care beneficiaza anual peste 145.000 de elevi care promoveaza testele nationale. Platforma de cloud Microsoft Azure a rezolvat toate problemele legate de performanta si capacitate, oferindu-ne timpul necesar pentru a ne concentra pe dezvoltarea unor rapoarte complexe care sa satisfaca toate cerintele de informatii venite dinspre elevi si parinti, respectiv dinspre Ministerul Educatiei", a declarat Florin Ilia, Vicepresedinte SIVECO Romania.

Aceasta distinctie oferita proiectului ADLIC ii permite acestuia sa concureze mai departe la nivel european, in cadrul competitiei EuroCloud Europa, alaturi de castigatorii nationali din tarile membre ale retelei EuroCloud.

"Calitatea si diversitatea candidaturilor primite demonstreaza dinamismul si potentialul pietei romanesti de cloud computing. Ne bucuram sa reprezentam Romania pentru prima oara in competitia europeana a premiilor EuroCloud cu solutii locale puternice si implementari cloud de clasa mondiala", a declarat Elena Zvarici, Presedinte EuroCloud Romania.

Despre EuroCloud

Competitia premiilor EuroCloud este o competitie organizata pe doua nivele, national si european, care urmareste sa evidentieze performantele industriei nationale de cloud si business case-urile inovatoare pentru a promova un climat competitional si a creste vizibilitatea industriei de cloud computing la nivel european. Castigatorii premiilor EuroCloud Romania sunt astfel pre-calificati pentru a participa in competitia premiilor EuroCloud Europa, alaturi de castigatorii nationali din tarile membre ale retelei EuroCloud. Campionii europeni vor fi anuntati pe 15 octombrie 2013 in Luxemburg.

In acest an, pentru prima oara, Romania va participa la competitia premiilor EuroCloud Europa. Premiile EuroCloud Romania din acest an au fost disponibile in patru categorii: Cea mai buna oferta de cloud – Iaas, Saas, Paas, Cel mai bun startup de cloud, Cel mai bun proiect de cloud – sectorul privat si Cel mai bun proiect de cloud – sectorul public.