​O pizzerie din Mumbai a folosit o drona pentru a livra o pizza pe acoperisul unei cladiri aflate la 1,5 km de sediu, scrie The Times of India. Directorul restaurantului spune ca o astfel de drona costa cam 2,000 de dolari si in patru-cinci ani ar putea fi folosite in mod curent. Politia investigheaza compania fiindca nu a anuntat zborul, intr-o tara in care mini-aeronavele ar putea fi folosite si pentru atentate.

Drona cu pizzaFoto: Captura YouTube

Francesco's Pizzeria din cel mai mare oras indian - Mumbai - a postat un film in care se vede cum o drona cu patru elice zboara pentru a livra o pizza unui client aflat pe acoperisul unei cladiri, la 1,5 km de sediu. Directorul pizzeriei spune ca, intr-un oras super aglomerat, livrarea a durat doar 10 minute, in loc de 30, iar o drona mai mare, cu opt elice, ar putea duce o greutate apreciabila de 8 kg.

Mikhel Rajani, seful companiei, spune ca a citit despre intentia Amazon de a face livrari cu drone si a decis sa incerce si el. Drona costa 2.000 de dolari, insa in patru-cinci ani acest mod de livrare va deveni ceva obisnuit fiindca este avantajos intr-n oras ticsit de mopede, scutere si ambuteiaje, mai spune managerul.

Francesco's Pizzeria a intrat insa in vizorul Politiei fiindca nu a avut aprobare pentru zbor intr-o tara cu legi stricte cand e vorba de spatiul aerian. Nicio drona nu are voie sa zboare la inaltimi mai mari de 130 metri si autoritatile se tem ca dronele vor fi folosite si de teroristi pentru a comite atentate, intr-o tara care a avut din plin parte de asa ceva.