Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene a luat decizia de a pune pe o platforma comuna website-urile pe care le gestioneaza. Acum, fiecare website foloseste o tehnologie proprie: Drupal, Documentum, ColdFusion etc. Liferay a fost aleasa ca platforma pentru Portalul Oficiului pentru Publicatii, punctul unic de intrare pentru tot continutul gestionat de acesta. Tehnologia Liferay va oferi site-urilor existente un mediu comun de dezvoltare, precum si diferite servicii standardizate (de cautare, autentificare etc).

Stefan MorcovFoto: SIVECO Romania

SIVECO Romania in parteneriat cu Intrasoft vor asigura servicii de dezvoltare si mentenanta pentru website-urile Oficiului pentru Publicatii al Uniunii Europene, in cadrul unui contract care se va derula in urmatorii 4 ani. Contractul prevede furnizarea de "Servicii de dezvoltare, intretinere si consultanta pentru site-urile web bazate pe tehnologia Liferay si SPARQL, inclusiv toate adaptarile necesare".

Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene asigura publicarea materialelor institutiilor Uniunii Europene. Oficiul ofera o serie de servicii on-line care permit accesul liber la informatii privind legislatia UE (EUR-Lex), publicatiile UE (EU Bookshop), contractele de achizitii publice ale UE (TED), cercetarea si dezvoltarea in UE (CORDIS ), Anuarul Oficial al Uniunii Europene (WhoIsWho).

Criteriile de selectie au fost foarte exigente, dar noi am reusit sa indeplinim toate cerintele. Expertii nostri au deja o experienta valoroasa in proiecte cu Oficiul pentru Publicatii, institutie care ofera acces liber la informatii membrilor Uniunii Europene. Ne bucuram sa putem contribui la asigurarea unei experiente placute pentru vizitatorii site-urilor gestionate de Oficiul pentru Publicatii”, a declarat Stefan Morcov, coordonator proiect, vicepresedinte SIVECO Romania.

Aceasta noua colaborare a SIVECO cu Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene vine in continuarea unor proiecte la fel de importante – dezvoltarea portalului de cercetare CORDIS, in 2009, si a Portalului Comun, un proiect independent dezvoltat in cadrul unui contract distinct demarat in 2013.

SIVECO Romania ofera in mod constant servicii informatice institutiilor Uniunii Europene inca din 2009. Printre beneficiari – in afara Oficiului pentru Publicatii - se numara Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei, Agentia Executiva pentru Sanatate si Consumatori si Directia Generala Sanatate si Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistica al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeana de Investitii. Serviciile furnizate de SIVECO privesc dezvoltarea de sisteme financiare, management de documente si continut, aplicatii administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web, sisteme eLearning.