UNESCO a lansat, luni, Biblioteca Mondială a Ştiinţei (World Library of Science/ WLoS), cu ocazia Zilei mondiale a ştiinţei în folosul păcii şi dezvoltării, celebrată la sediul general din Paris al acestei organizaţii, informează Mediafax citand presa internaţională.

WLoS este o bibliotecă online care dispune deja de peste 300 de articole de referinţă, 25 de volume online şi peste 70 de înregistrări video puse la dispoziţia cititorilor de editorii revistei Nature, cea mai citită publicaţie ştiinţifică din lume. WLoS este, de asemenea, o platformă digitală de predare şi învăţare a principiilor comunitare. Ea oferă utilizatorilor posibilitatea de a participa la o serie de cursuri deja existente, să îşi construiască propriul grup şi să intre în contact cu alţi studenţi.

WLoS este o bază de date online accesibilă gratuit care se adresează comunităţii mondiale a utilizatorilor de internet. Fruct al eforturilor comune depuse de UNESCO, Nature Education şi grupul Roche, noua Bibliotecă Mondială a Ştiinţei a fost concepută pentru a oferi un acces gratuit tuturor studenţilor din lume, mai ales pentru cei din regiuni dezavantajate, la cele mai recente informaţii ştiinţifice. Studenţii vor avea totodată posibilitatea de a îşi împărtăşi experienţele şi cunoştinţele dobândite prin intermediul unor discuţii cu colegii şi profesorii lor pe această platformă online.

WLoS va permite studenţilor din lumea întreagă să acceadă la conţinuturi ştiinţifice, favorizând egalitatea de şanse, stimulând ştiinţele educaţionale, promovând folosirea de resurse educative libere şi construind comunităţi de studenţi şi profesori.