O romanca a construit in Noua Zeelanda un fonograf din diverse componente printate la o imprimanta 3D si apoi asamblate in cateva minute. Oana Croitoru a prezentat pick-up-ul la un concurs organizat de producatorul de imprimante 3D Makerbot. Aparatul este actionat manual, iar sunetul poate fi mai bun, insa vorbim doar de o prima versiune.

Componentele aparatuluiFoto: Captura YouTube

Dominatia discurilor de vinil a trecut, ele fiind inlocuite de tehnologia digitala, insa in multe piete mari discurile sunt intr-o revenire si se vand in sute de mii de exemplare.

Oana Croitoru, o romanca ce traieste in Noua Zeelanda, s-a inscris la concursul MakerBot Ghostly Vinyl Challenge care cerea participantilor sa creeze la imprimanta 3D obiecte care sa-i incante pe colectionarii de discuri. Oana Croitoru a construit un fonograf care trebuie actionat manual pentru a scoate sunete, intregul aparat putand incapea intr-un cub cu laturile de 15 cm. Dupa ce piesele sunt "printate", asamblarea dureaza cinci minute.

In afara de piesele 3D mai este nevoie de un pic de lipici, de acul pentru amplificare, de banda adeziva si de mici bucati patrate de fetru.

Sunetul lasa mult de dorit la prima varianta, insa creatoarea spune ca versiunea din video nu este cea mai noua, la respectiva sunetul fiind mult mai clar.

Castigatorii concursului vor fi anuntati pe 15 decembrie, candidatii si-au putut inscrie creatiile pana pe 30 noiembrie.

Imprimantele 3D reprezinta un sector cu o crestere uriasa, preturile scazand enorm si pentru publicul larg care acum cinci ani nu si le-ar fi permis. Cu cele mai simple pot fi realizate mici figurine 3D din plastic, insa au fost construite si arme si se vorbeste si de folosirea lor in medicina.