Portalul de informare si educare a consumatorilor, Consumer Classroom, va fi extins de SIVECO Romania, in cadrul unui nou contract cadru incheiat cu Comisia Europeana, prin Directia Generala Sanatate si Consumatori si Agentia Executiva pentru Consumatori, Sanatate si Alimente.

Portalul Consumer ClassroomFoto: SIVECO Romania

Portalul web pentru educatia consumatorilor europeni, Consumer Classroom - http://www.consumerclassroom.eu, a fost dezvoltat de SIVECO Romania ca parte a consortiului condus de Adetef - agentia franceza pentru cooperare tehnica internationala, implementand primul contract cadru lansat in 2010.

Acest al doilea contract cadru va fi implementat de un consortiu condus tot de Adetef, din care mai fac parte SIVECO, Dara (Irlanda) si Laimomo (Italia). SIVECO va avea responsabilitatea dezvoltarii de noi functionalitati si intretinerea portalului.

Consumer Classroom ofera o biblioteca extinsa de resurse educationale pe tema educatiei consumatorilor, in 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Aceasta ii ajuta pe profesorii din invatamantul preuniversitar sa creeze si sa distribuie lectii multimedia catre elevi si sa colaboreze cu alti profesori europeni.

Principalul obiectiv al portalului Consumer Classroom este de a stimula si incuraja educatia consumatorilor in scoala, pentru a transforma elevii de azi in viitori consumatori, mai bine informati si capabili sa ia decizii de consum responsabile.

"Ne aflam in faza a doua de dezvoltare, in care portalul, deja bine pozitionat pentru utilizatorii din toate cele 28 de state europene, va fi extins atat din punct de vedere al functionalitatilor oferite, cat si al publicului tinta. Posibile extensii sunt includerea unor niveluri suplimentare de invatamant si includerea altor state si limbi din afara UE. Ne dorim ca utilizatorii sa foloseasca cat mai mult informatiile de pe portal si sa marim permanent numarul de resurse educationale", a declarat Stefan Morcov, Vicepresedinte Adjunct SIVECO Romania.

Punctul forte al site-ului consta in calitatea resurselor didactice si in instrumentele de colaborare, ca de exemplu aplicatia pentru crearea lectiilor, forumuri si chat-ul live. Este recomandat profesorilor care predau elevilor cu varste intre 12 si 18 ani.