Google a pus un clip video cu cel mai nou robot dezvoltat de compania Boston Dynamics pe care a preluat-o in 2013. Inainte de preluare, Boston prezentase roboti militari, insa acum vin variante mai putin agresive, insa cu un foarte bun echilibru.

Robotul SpotFoto: Captura YouTube

Robotul numit Spot cantareste 70 kg, este agil, urca pante abrupte si scari, alearga si mai ales reuseste sa isi mentina echilibrul cand este lovit putermic cu piciorul.

Robotul evita obstacolele datorita senzorilor cu care este dotat si este deosebit de rapid. Google nu a spus insa la ce va folosi robotul si nu sunt planuri de comercializare.

Boston Dynamics este celebra pentru robotii militari extrem de fiorosi, insa de cand a fost preluata de Google lucreaza, se pare, la proiecte ceva mai "prietenoase", dovada ca robotul Spot prezentat cum este mult mai mic decat cei militari.

Relatand subiectul. BBC noteaza ca nu ar fi exclus ca in viitor, companii cumparate de Google si lasate in prezent sa dezvolte independent proiecte, ar putea fi incluse sub un proiect unificat care sa aiba ca scop dezvoltarea unor produse de serie. Companiile in cauza sunt Boston Dynamics, Nest (aparate casnice conectate) si Deep Mind (inteligenta artificiala).