Competitia inter-scolara Consumer Classroom, aflata deja la a treia editie, este acum deschisa tuturor scolilor gimnaziale din intreaga Uniune Europeana care vor sa isi demostreze creativitatea, inteligenta si spiritul inovativ!

ConsumerClassroomFoto: SIVECO Romania

In cadrul competitiei, elevii intre 12 si 18 ani sunt incurajati sa creeze proiecte comune, pe tema „Tinerii folosesc continut digital”, ce au ca scop final realizarea de continut educational multimedia, precum lectii interactive, pagini web sau resurse video.

Portalul Consumer Classroom a fost dezvoltat in acord cu una dintre prioritatile principale ale Agendei Digitale pentru Europa (o initiativa Europa 2020), si anume crearea unei piete unice de continut digital. Proiectul are ca scop sustinerea profesorilor si elevilor de gimnaziu, prin promovarea educatiei on-line a consumatorilor, imbunatatirea gradului de constientizare a adolescentilor si oferirea unei platforme colaborative, dedicata consumatorilor din cadrul UE. Compania SIVECO Romania contribuie in mod esential la succesul acestui proiect, prin furnizarea celor mai moderne tehnologii si tendinte in educatie, cu beneficii asupra intregii societati europene“, a declarat Pauline Doria, Manager de Proiect in cadrul Expertise France - liderul consortiului care a implementat proiectul.

Ca subiect prioritar in cadrul Agendei Digitale pentru Europa, acest concurs se deruleaza plecand de la premisa ca, in prezent, continutul digital este pretutindeni: elevii pot accesa online jocuri, muzica, filme sau carti digitale. Asadar, investigarea si protectia tinerilor in timpul accesarii si cumpararii a continutului digital este esentiala si ofera subiecte pentru inscrierea in competitie, precum protectia datelor cu caracter personal, consecintele utilizarii legale si ilegale a continutului digital sau vulnerabilitatea tinerilor consumatori.

Marele premiu va fi o excursie de doua zile la Bruxelles, in care echipa castigatoare va putea vizita institutiile principale ale Uniunii Europene.

Mai multe detalii despre criteriile de inscriere se gasesc pe site-ul proiectului http://www.consumerclassroom.eu/content/inter-school-competition-2015.

Portalul Consumer Classroom, dezvoltat de SIVECO Romania este mentinut si extins in acest moment in cadrul unui contract cadru incheiat cu Comisia Europeana, prin Directia Generala Sanatate si Consumatori si Agentia Executiva pentru Consumatori, Sanatate, Agricultura si Alimente, ca parte a consortiului Expertise France, din care mai fac parte Dara (Irlanda) si Laimomo (Italia).

Portalul reuneste o comunitate online a profesorilor si ofera o biblioteca extinsa de resurse educationale din Uniunea Europeana pe tema educatiei consumatorilor, ce ii ajuta pe profesorii din invatamantul preuniversitar sa creeze si sa distribuie lectii multimedia catre elevi si sa colaboreze cu alti profesori europeni.

Incepand cu anul 2009, SIVECO Romania dezvolta in mod constant proiecte informatice pentru institutii ale Uniunii Europene, incheind pana in prezent 20 contracte cu Comisia Europeana, unul dintre cei mai stabili si mai exigenti beneficiari.

In 2014, SIVECO a fost singura companie romaneasca selectata sa furnizeze Comisiei Europene servicii IT pe o perioada de 4 ani in cadrul contractului cadru ESP-DESIS III – cel mai mare contract al Comisiei in domeniul IT. Serviciile sunt prestate tuturor Directoratelor Generale ale Comisiei Europene si unui numar de agentii ale Comisiei cu sediile principale la Bruxelles, Luxemburg si Ispra, si includ dezvoltare software, analiza si design, studii, suport tehnic si formare pentru utilizarea de sisteme informatice.

Printre institutiile europene beneficiari ai proiectelor SIVECO se numara Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene, Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei, Agentia Executiva pentru Sanatate, Agricultura, alimente etc si Consumatori si Directia Generala Sanatate si Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistica al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeana de Investitii. Serviciile furnizate de SIVECO privesc dezvoltarea de sisteme financiare, management de documente si continut, aplicatii administrative, sisteme informatice geografice, portaluri web, sisteme si produse eLearning.