​Piata de servicii IT din Romania a atins 518,77 milioane de dolari, inregistrand o crestere de 1,7% fata de anul precedent, potrivit celui mai recent studiu publicat de International Data Corporation (IDC). IDC estimeaza o crestere de 1,9% pe an a cheltuielilor pe serviciile IT in Romania in 2015 si un procent mediu de crestere prognozat pentru urmatorii cinci ani la 2,9%, piata ajungand la un total de 597,10 milioane de dolari in 2019.

Florin Ilia, Presedinte si Director General SIVECO RomaniaFoto: SIVECO

Conform IDC, in 2014, SIVECO si-a mentinut pozitia de furnizor de top pe piata locala a serviciilor IT plasandu-se, cu o cota de piata de 6%, pe locul al doilea al clasamentului furnizorilor de servicii IT.

„Rezultatele analizei de piata realizate de IDC, unul dintre liderii globali de analiza a pietei IT, confirma faptul ca strategia noastra de afaceri si portofoliul de servicii pe care il avem se sincronizeaza, in timp real, cu cerintele pietei. Astfel, pentru a raspunde necesitatii de mobilitate a clientilor nostri, am adaugat noi functionalitati solutiilor existente si am lansat solutii noi, bazate pe cele recente tendinte si incorporand cele mai noi tehnologii. Mobilitatea a devenit una dintre caracteristicile de baza ale aplicatiilor SIVECO, proiectate si dezvoltate pentru Cloud, livrate in regim Software as a Service (SaaS). Mobilitatea, impreuna cu Cloud-ul, au puterea de a imbunatati performantele companiilor, facandu-le mai competitive si mai inteligente. Companiile care adopta aceste solutii vor avea in anii urmatori un avantaj cert in piata” declara Florin Ilia, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

SIVECO are o pozitie constanta pe primele locuri in topul pietei locale de servicii IT, de peste 10 ani.

Oferind solutii mature, ce au la baza tehnologii moderne, SIVECO a pus accent in 2014 pe extinderea activitatii pe pieţele externe, prin implementarea unor solutii eficiente de eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness. Compania are in prezent peste 1.500 de clienti in 27 de ţari din Uniunea Europeana, Comunitatea Statelor Independente, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii. O foarte scurta trecere in revista a proiectelor internationale derulate de companie in 2014 cuprinde cel mai mare contract al Comisiei Europene in domeniul IT - ESP-DESIS III, programul de modernizare a sistemului de invatamant din Emiratele Arabe Unite, introducerea unei vaste librarii digitale pentru sistemul educational din Malta, colaborarea cu Nazarbayev Intellectual Schools din Kazakhstan, implementarea unui sistem IT vamal in Republica Macedonia, precum si contractarea de numeroase proiecte de cercetare si dezvoltare.

Potrivit tendintelor semnalate de analistii pietei IT referitoare la cererea pentru solutii informatice verticalizate, integrate si servicii asociate, dedicate clientilor din sferele economice cheie precum si de platforme de noua generatie (3rd platform), SIVECO a lansat in 2014 gama de produse SIVECOProject:Cloud, care vine in sprijinul firmelor mari, dar si al IMM-urilor. Aceasta include aplicatii eficiente pentru instruirea personalului - AeL Cloud, gestiunea documentelor – SIVADOC, precum si administrarea afacerilor - SIVECO Applications 2020 si SIVECO Business Analyzer.

Studiul IDC realizeaza cea mai completa radiografie a pietei romanesti de servicii IT si a pozitiei de piata a celor 100 de furnizori de servicii IT ce activeaza in Romania.